Izvor: Luftika.rs, 30.Maj.2020, 17:49

Dunja i Vladimir su umesto života u Švedskoj odabrali Zlatar i nisu se pokajali

U poslednje vreme primetan je trend povratka na selo mladih parova. Jedan od takvih parova su i Dunja i Vladimir Ristanović.
Da bogatstvo i novac nisu garant za sreću pokazuju ovo dvoje mladih ljudi, koji su „američki san“ i „švedsku sigurnost“ zamenili za zlatarske vrleti. Posao u Švedskoj bio je obezbeđen i koferi su bili spakovani, ali je seoska kućica na Ojkovici odnela pobedu i odustali su od puta.
– Ja sam pogledao te neke poslove preko interneta i prelomili smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << da nam je mnogo lepše ovde, nego da idemo u tamo neki strani svet, da imamo dosta novca, a da budemo nesrećni – kaže za 150 minuta Prve TV Vladimir Ristanović, programer.
Oni su pre šest godina kupili ovu kuću na obroncima Zlatara kako bi se tu družili sa prijateljima. Netaknuta priroda i čist vazduh učinili su da Beograd zamene selom.
Prve komšije su im udaljene kilometar, a prošle godine su učili i kako da suše meso. Sve im je to novo, ali uče.
– Naravno da je bilo poteškoća, u smislu da nikad ništa nismo radili oko zemlje. Uglavnom se bavimo biljkama, beremo koprive, pravimo čajeve, sirupe i džem od šipurka – kaže Dunja, koja je diplomirani ekonomista, prenosi B92.
Zimi se druže sa lovcima, a nabavili su čamac i planiraju da se oprobaju kao ribolovci na Zlatarskom jezeru.
Kako je Dunja rekla, njen cilj je da se, kada ona dobije decu, i kada se još dece u okolini rodi, konačno otvori škola u Ojkovici, koja je trenutno prazna.
Srbislavi i Vasiliju dosadio je posao od 9 do 5, vratili su se prirodi i sada žive od drveta

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.