Dujković: Pas igrom do bodova

Izvor: B92, 01.Sep.2009, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dujković: "Pas igrom do bodova"

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije odradila je prvi trening u Novom Sadu pred kvalifikacione susrete za Prvenstvo Evrope u Danskoj 2011. godine.

Prve utakmice naše fudbalere očekuju u Novom Sadu 5. septembra, kada će dočekati nacionalni tim Slovačke, odnosno gostovanje u Norveškoj četiri dana kasnije.

Posle prijateljke utakmice protiv Izraela, ovo će biti prvi takmičarski susreti u kojima će selektor Ratomir Dujković predvoditi sa klupe naše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mlade fudbalere.

„Smatram da sam do sada dovoljno upoznao sve kvalitete i nedostatke igrača koji konkurišu za učešće u borbi za odlazak u Dansku. Iako nismo kompletni zbog odsustva povređenog Jagoša Vukovića i kapitena Slobodana Rajkovića, imamo dobre zamene, jer na štoperskoj poziciji igraju Savić, Milanović i Jovanović. Imamo sve uslove da se ispuni ono što smo zamislili – da napadačkom igrom ostvarimo pobedu u prvom kvalifikacionom dvoboju", kaže selektor Dujković.

Iskusni strateg ističe da bi u poređenju sa utakmicom protiv Izraelaca trebalo bi da se poprave pojedini elementi igre.

„Pas igra mora da se usavrši, trebalo bi da popravimo prodore po bokovima, da igramo agresivnije. Takvim pristupom možemo da osvojimo sva tri boda kod kuće, a imamo dovoljno vremena da se uigramo do subotnjeg duela", rekao je Ratomir Dujković i dodao: „Budući da Slovake dočekujemo na „Karađorđu" očekujem podršku naše publike sa tribina, uveren sam da će im se svideti igra kakvu će prikazati nade srpskog fudbala".

Posle jednogodišnje suspenzije fudbalu se vratio Slobodan Rajković, kapiten mlade fudbalske reprezentacije:

„Iako me malo remeti povreda koju sam dobio u poslednjem prvenstvenom meču holandske lige, presrećan sam što sam ponovo deo našeg nacionalnog tima. Imam problema sa butnim mišićem, ali očekujem da ću biti spreman za drugi susret kvalifikacija protiv Norveške", kaže Rajković.

Kao najveći kvalitet mlade srpske fudbalske reprezentacije, Rajković ističe kolektivnu igru.

„Igrači koji čine ovu generaciju naše reprezentacije imaju pojedinačni kvalitet, mnogi od njih, kako se to fudbalski kaže, jednim potezom mogu da odluče utakmicu, ali bitnije od toga je kako funkcionišemo kao celina. Pri tome ne mislim koliko se družimo van terena, kakva je atmosfera u hotelu, već koliko smo u stanju jedan za drugog da uradimo na terenu", smatra kapiten Rajković.

Najmlađi fudbaler u generaciji „88" Adem Ljajić nije preterano zabrinut što naši igrači nisu upoznati sa kvalitetima i nedostacima Slovaka i Norvežana.

„Trebalo bi da se fokusiramo na našu igru, jer sigurno imamo jači kolektiv od prva dva protivnika u kvalifikacijama za EP. Kao i do sada, slušaćemo savete selektora Dujkovića, iskoristićemo ovaj period da se što bolje uigramo i takmičarski deo započnemo pobedom u Novom Sadu", rekao je Adem Ljajić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.