Izvor: Radio 021, 22.Sep.2019, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Društvene mreže i selfiji spasili slatku životinju od izumiranja

Kvoka je malo stvorenje koje izgleda kao hibrid koale i valabija.

Poznata je i kao najveselija životinja na svetu. Veličine je domaće mačke, a usta su joj smeštena tako da uvek izgledaju kao da se smeju.

Zbog neodoljive slatkoće qoukke su postale jako popularne i ljudi obožavaju da prave selfije s njima i fotkaju ih. U Australiji im je preostalo samo 50 odsto prirodnog staništa, a ugrožavaju ih i predatori, pa ih je tanka linija delila od izumiranja. Trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ih najviše ima na Ostrvu Rotnest, gde uživaju u slobodi i bez straha od predatora.

S ljudima su vrlo opuštene i vole da se fotografišu, a baš takve fotke su ih proslavile jer je u zadnjih 10 godina turizam na tom ostrvu porastao za 50 odsto te se time omogućio i bolji kvalitet života ovih slatkih životinjica. Uz pomoć društvenih mreža kvoke su postale poznate i zanimljive pa osobe koje se brinu za njih imaju priliku da edukuju ljude o njihovom ponašanju i običajima.

Ako se ikada uputite na ovo ostrvo, imajte na umu da quokke ne smete da dirate, ali selfi uvek možete napraviti pod uslovom da vam kvoka sama priđe. Nikada ih nemojte hraniti jer im ljudska hrana šteti.

Autor: Index.hr

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.