Dodeljene nagrade univerzitetskim nastavnicima i naučnicima

Izvor: Radio 021, 26.Nov.2015, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene nagrade univerzitetskim nastavnicima i naučnicima

Na svečanoj akademiji u Skupštini Vojvodine, večeras je univerzitetskim nastavnicima i naučnicima uručena "Nagrada za životno delo" za 2015. godinu.

Ovogodišnji laureat u oblasti biotehničkih nauka je dr Jelica S. Balaž, redovni profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, u oblasti prirodno-matematičkih nauka dr Dragoslav Herceg, redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta, u oblasti tehničkih nauka dr Miljko Satarić, redovni profesor Fakulteta tehničkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nauka, u oblasti medicinskih nauka dr Bogoljub Mihajlović redovni profesor Medicinskog fakulteta, dok je dr Miroslavu Štatkiću, redovnom profesoru Akademije umetnosti dodeljeno priznanje za doprinos u oblasti umetnosti.

Pokrajinski sekretar za nauku Vladimir Pavlov naveo je da je važno da svu energiju usmerimo ka tome da nauka dobije mesto koje zaslužuje u društvu. Kako je rekao, jedan od posebnih uspeha je i taj što su laureati Đinđićeve nagrade ostali u zemlji, što je jedan od pokazatelja da se radi na tome da oni koji zavređuju pažnju i ostanu ovde. On je pohvalio odličnu saradnju koja postoji sa Univerzitetom u Novom Sadu.

Ovo priznanje svake godine dodeljuje Udruženje univerzitetskih nastavnika i naučnika Vojvodine, a pokrovitelj je Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.