Izvor: B92, 07.Avg.2009, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Eksploziv nije moj

Novi Sad -- Ivo Đukanović, suprug bivše savetnice predsednika IV Vojvodine, rekao da je eksploziv pronađen u delu stana i garaži koje je koristio njegov pokojni otac.

On je uhapšen neposredno pre Samita predsednika država jugoistočne Evrope u junu u Novom Sadu, a danas je pred novosadskim opštinskim sudom održano prvo ročište u postupku protiv Đukanovića, optuženog za nedozvoljeno držanje oružja i eksploziva.

Đukanović je odbacio navode optužnice, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tvrdeći da za eksplozivne materijale i oružje, osim za ono za koje su on i njegova supruga imali dozvole, nije ni znao.

On je u svojoj odbrani naveo da je u stanu živeo sa suprugom, dvoje dece i majkom, a sa njima je do svoje smrti, pre dve godine, živeo i Đukanovićev otac.

On tvrdi da ne zna odakle eksploziv i druge stvari u stanu i garaži i tvrdi da su oni pronađeni u delu stana koji su koristili njegovi roditelji, odnosno u garaži od koje je ključeve imao i koju je koristio njegov pokojni otac.

Policija je u stanu i garaži pronašla tri kilograma TNT-a, dva i po kilograma pentrita, štapine detonatore i eksplozivne naprave. Nađeno je i više pištolja, pušaka, municije, kao i delova i opreme za oružje.

Tužilaštvo je zatražilo i veštačenja i analize otisaka i DNK uzoraka u vezi sa eksplozivom i naoružanjem koji su pronađeni prilikom pretresa.

Odbrana se tome usprotivila jer je od pronalaženja tih predmeta prošlo već dva meseca, a veštačenja nisu urađena, kao i zbog činjenice da potvrde o oduzetim predmeti još nisu dostavljene sudu.

Sud je odbio argumente odbrane i odobrio veštačenja i pribavljanje potvrda.

Nastavak suđenja je zakazan za 9. septembar.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.