Petak, 07.08.2009.

09:40

Đukanović: Eksploziv nije moj

Ivo Đukanović, suprug bivše savetnice predsednika IV Vojvodine, rekao da je eksploziv pronađen u delu stana i garaži koje je koristio njegov pokojni otac.

Izvor: B92

Default images

On je uhapšen neposredno pre Samita predsednika država jugoistočne Evrope u junu u Novom Sadu, a danas je pred novosadskim opštinskim sudom održano prvo ročište u postupku protiv Đukanovića, optuženog za nedozvoljeno držanje oružja i eksploziva.

Đukanović je odbacio navode optužnice, tvrdeći da za eksplozivne materijale i oružje, osim za ono za koje su on i njegova supruga imali dozvole, nije ni znao.

On je u svojoj odbrani naveo da je u stanu živeo sa suprugom, dvoje dece i majkom, a sa njima je do svoje smrti, pre dve godine, živeo i Đukanovićev otac.

On tvrdi da ne zna odakle eksploziv i druge stvari u stanu i garaži i tvrdi da su oni pronađeni u delu stana koji su koristili njegovi roditelji, odnosno u garaži od koje je ključeve imao i koju je koristio njegov pokojni otac.

Policija je u stanu i garaži pronašla tri kilograma TNT-a, dva i po kilograma pentrita, štapine detonatore i eksplozivne naprave. Nađeno je i više pištolja, pušaka, municije, kao i delova i opreme za oružje.

Tužilaštvo je zatražilo i veštačenja i analize otisaka i DNK uzoraka u vezi sa eksplozivom i naoružanjem koji su pronađeni prilikom pretresa.

Odbrana se tome usprotivila jer je od pronalaženja tih predmeta prošlo već dva meseca, a veštačenja nisu urađena, kao i zbog činjenice da potvrde o oduzetim predmeti još nisu dostavljene sudu.

Sud je odbio argumente odbrane i odobrio veštačenja i pribavljanje potvrda.

Nastavak suđenja je zakazan za 9. septembar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: