Izvor: Radio 021, 06.Apr.2020, 08:29

Đorđević: Narednih dana neće doći do znatnog povećanja broja nezaposlenih

Ministar za rad Zoran Đorđević ocenio je da u narednim danima neće doći do znatnog povećanja broja nezaposlenih na tržištu rada.

"Imajući u vidu mere koje je Vlada predstavila za pomoć privrednicima, a u cilju očuvanja radnih mesta, mislim da do takvog scenarija neće doći", rekao je Đorđević za "Novosti".

Đorđević je rekao i da je Nacionalna služba za zapošljavanje omogućila da svi ostvare svoja prava u skladu sa Zakonom o zapošljavanju i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << osiguranju za slučaj nezaposlenosti.

"Napominjem da i dalje sprovodimo mere aktivne politike zapošljavanja i pružamo podršku, kako tražiocima zaposlenja, tako i poslodavcima. Takođe, svi javni pozivi su i dalje aktuelni i obezbeđena je mogućnost podnošenja zahteva za učešće u njima, ali sada samo elektronskim putem", rekao je Đorđević.

Kako list navodi, četvrtu nedelju vanrednog stanja Srbija je dočekala sa nešto više od 2.000 otpuštenih radnika, odnosno, toliko ljudi se prijavilo Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Đorđević je rekao da bez obzira na vanredno stanje, zaposleni koji smatraju da im je povređeno pravo iz radnog odnosa po osnovu rada mogu da se obrate Inspektoratu za rad koji će u skladu sa svojim nadležnostima i ovlašćenjima preduzeti odgovarajuće mere.

"Inspekciji se mogu obratiti putem mejlova inspekcija@minrzs.gov.rs ili kontrola@minrzs.gov.rs ili na broj telefona 0800 300 307 koji je besplatan", rekao je Đorđević.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.