Izvor: Luftika.rs, 16.Apr.2021, 09:03

Đaci se vraćaju u škole 19. aprila po rasporedu od septembra

Na jutrošnjoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da se đaci, stariji osnovci i srednjoškolci, od ponedeljka 19. aprila vrate u školske klupe po modelu po kom su startovali u septembru.
Kafići i restorani će do daljnjeg raditi samo u baštama, rekao je epidemiolog Predrag Kon.
Krizni štab je dozvolio i pripreme za Beogradski maraton u junu, u okviru kojeg će biti održan samo takmičarski deo.
Takođe, odlučeno je da cena PCR testa za strance i domaće građane bude izjednačena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> – Nije bilo rasprava oko mera za praznike i ja ne očekujem da ćemo o tome uopšte raspravljati. Apelovaćemo kao i od početka epidemije da se ljudi pridržavaju epidemioloških mera – rekao je Kon nakon sednice Kriznog štaba.
On je potvrdio da se na Kriznom štabu razgovaralo o daljem otvaranju ugostiteljskih objekata, ali da nikakva odluka nije doneta.
– Različita su nam mišljenja, različiti su nam stavovi jer to zavisi od situacije ali i od ugla gledanja. Oko toga će i u budućnosti biti razmene mišljenja. To zavisi direktno od epidemiološke situacije i jasno je da to mora da bude bezbedno uz vrlo strogo korišćenje mera zaštite i prvenstveno zaštitnih maski, ali to je moje mišljenje – rekao je Kon.
Podsetimo, tržni centri su otvoreni, ugostiteljima smeju da rade samo bašte, a đaci se sa onlajna vraćaju u klupe u ponedeljak 19. aprila, po modelu i rasporedu koji važi od septembra. To znači da srednjoškolci jednu nedelju idu u klupe a jednu nedelju nastavu prate onlajn. Stariji osnovci od petog do osmog razreda smenjuju se na dva-tri dana, a najmlađi od prvog do četvrtog nastavljaju po starom – prate nastavu u učionicama kao i dosad.
Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon kazao je da se broj novozaraženih korona virusom u poslednje vreme smanjuje, ali ne toliko brzo kao ranije, piše Kurir.
On je naveo i da od nas zavisi kojom će brzinom padati broj novoobolelih, a da onda automatski dolazi do većeg popuštanja mera.
Istakao je da je cilj da što pre dođemo do tri ili tri i po miliona onih koji su primili dve doze vakcine protiv korona virusa i stekli potpunu imunizaciju, a da je broj onih koji su do sada primili drugu dozu premašio 1,2 miliona.
Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata preminulo je još 35 osoba od posledica koronavirusa u Srbiji, pa je ukupan broj žrtava povećan na 5. 881, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.
Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na koronavirus je testirano 14.565 osoba, a registrovan je 2. 971 slučaj zaraze.
Na respiratorima je 259 pacijenata, a ukupno je hospitalizovana 7.341 osoba. U Srbiji je od početka epidemije zvanično potvrđeno 654.870 slučajeva infekcije.
Voditeljka dobila koronu 6 nedelja nakon druge doze: Vakcina mi je spasila život

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đaci u Srbiji u klupama: "Više nije vanredno"

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Apr.2021

BEOGRAD - Krizni štab donio je odluku danas da se od 19. aprila đaci vraćaju u školske klupe, i to stariji razredi osnovnih škola i srednjoškolci, izjavio je epidemiolog Predrag Kon nakon sjednice.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Krizni štab: Povratak u škole starijih osnovaca i srednjoškolaca

Izvor: DANuBeogradu.rs, 16.Apr.2021

Krizni štab je doneo odluku da se od ponedeljka, 19. aprila 2021. učenici starijih razreda osnovnih škola i srednjoškolci vrate u školske klupe. Epidemiolog i član Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 Predrag Kon izjavio je, posle sednice Kriznog štaba,...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Uskrs pod ključem? Dr Tiodorović za B92.net o tome šta nas čeka za praznike

Izvor: B92, 16.Apr.2021

Beograd -- Očekujem da ćemo ostati na ovim merama i potpuno razumem da je ljudima preko glave virusa, ali moramo biti oprezni, kaže za B92.net doktor Branislav Tiodorović...Tiodorović, koji je i jedan od članova Kriznog štaba, upitan sa kojim stavom će izaći pred Krizni štab kada se bude odlučivalo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.