Izvor: Radio 021, 21.Avg.2020, 22:01

Direktor SZO prognozira: Kraj korone za dve godine

Direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejezus izjavio je danas da se nada da će pandemija koronavirusa biti gotova za manje od dve godine, ukoliko svet bude jedinstven i ako se pronađe vakcina.

Gebrejezus je podsetio da su svetu bile potrebne dve godine da bi zaustavio pandemiju španskog gripa i izrazio nadu da bi kovid-19 mogao da se zaustavi brže od toga.

"U odnosu na 1918. situacija je sada drugačija, jer se razvojem tehnologije i većom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << povezanosti među ljudima virus brže i lakše širi i prenosi sa kontinenta na kontinent, ali za razliku od tog vremena sada posedujemo tehnologiju i znanje da pandemiju zaustavimo", kazao je direktor SZO, prenosi Rojters.

Gebrejezuz je istakao da su za uspešnu borbu protiv koronavirusa neophodni "nacionalno jedinstvo" i "globalna solidarnost".

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Čelnik SZO nada se kraju pandemije koronavirusa u naredne dve godine

Izvor: VOA, 22.Avg.2020, 12:37

Čelnik Svetske zdravstvene organizacije izjavio je da se nada da će pandemija koronavirusa biti završena za manje od dve godine - što je manje od onoga što je bilo potrebno da se 1918. obuzda Španska groznica. Govoreći u petak tokom svog redovnog brifinga u Ženevi, Tedros Addhanom Geberiesus...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.