Direktor Direkcije za železnice godinama uči engleski na račun građana

Izvor: Radio 021, 04.Nov.2018, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor Direkcije za železnice godinama uči engleski na račun građana

Direktor "Direkcije za železnice" Petar Odorović godinama tokom radnog vremena uči engleski, a profesorkinu neto platu plaća firma.

Odorović je, o trošku firme kojom rukovodi, angažovao ličnu profesorku engleskog jezika i za sedam godina, koliko njegovo školovanje traje, u ovu svrhu potrošio je više od 15.000 evra i to bez poreza i doprinosa na zaradu.

Odorović je za "Kurir" potvrdio da uči engleski jezik o trošku firme, ali u tome ne vidi ništa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sporno.

"Da, imam profesorku engleskog jezika. Ne dolazi tri puta nedeljno nego kako kad, kad imam vremena. Pošto imam kontakte sa strancima, moje mišljenje je da treba da budem 'fluent', da predstavljam ovu zemlju kako treba. Imam pravo na lično usavršavanje kao i svi moji zaposleni. I mojim službenicima su plaćeni različiti kursevi. Postoji stavka u budžetu za usavršavanje bilo koje vrste, a da li je engleski ili nešto drugo, nije važno", rekao je Odorović za "Kurir".

Ipak, on negira da njegov kurs engleskog traje sedam godina.

"Ma kakvi sedam godina. Profesorka dolazi dugo, ali ne vodim evidenciju", ističe Odorović i dodaje da je profesorka angažovana preko nevladine organizacije čijeg imena nije mogao da se seti, upućujući na stručne službe u firmi da dostave precizne podatke o vremenu angažovanja profesorke i visini njene zarade.

Direkcija za železnice nije dostavila tačne podatke o primanjima profesorke.

Detaljniji tekst možete pročitati OVDE.

Autor: Kurir

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.