Izvor: Radio 021, 04.Mar.2021, 12:22

Dević: Priprema se teren da kompleks ATP Vojvodina kupi neko kome će Novi Sad dati da obavlja delatnost

Investitor nikada zaživelog kompleksa ATP Vojvodina Ilija Dević saopštio je da se priprema teren da tu investiciju kupi neko kome će Grad Novi Sad dozvoliti da obavlja delatnost.

On je saopštio da, iako je od početka imao svu potrebnu dokumentaciju za izgradnju i rad nove autobuske stanice i servisnog centra u Novom Sadu, već 14 godina traje serija sudskih procesa "sa ciljem da se ta investicija otme".

Navodi i da je odluku o investiranju doneo na osnovu Odluke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << o izmenama i dopunama Generalnog plana Grada Novog Sada do 2021. godine, koje su u Službenog listu objavljene još aprila 2006. godine, kao i na osnovu izdatih upotrebnih dozvola.

"Na osnovu tih dokumenata dobio sam gradjevinske i upotrebne dozvole kojima je Grad potvrdio završenom gradnju objekata autobuske stanice i servisnog centra te mogu obavljati tu delatnost, ali odmah nakon izdate upotrebne dozvole, pod pritiskom meni nepoznatih lica odlučeno je da ta investicija ne može da funkcioniše u delatnosti za koje su dozvole dobijene", poručuje Dević.

Kako kaže, imao je poverenje da će država biti garant njegove investicije, ali se sada oseća prevarenim.

"Taj momenat i dokumentaciju ni jedan sud do sada nije uzimao u obzir prilikom odlučivanja. Priprema se teren da tu investiciju kupi neko kome će Grad dozvoliti da obavlja delatnost", zaključuje Ilija Dević.

Kako smo ranije pisali, kompleks ATP Vojvodina je ponuđen na prodaju u tri odvojene celine po početnoj ceni od oko 785 miliona dinara. Jednu celinu čini sama autobuska stanica od gotovo 5.000 kvadratnih metara, sa pratećom benzinskom stanicom i drugim objektima na parceli od oko dva hektara. Posebna celina je novi servis za autobusa sa pratećom manjom zgradom i parcelom većom od jednog hektara. Treća celina kompleksa ATP Vojvodina jeste stari servis i stara upravna zgrada na parceli većoj od jednog hektara.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.