Izvor: Radio 021, 03.Okt.2020, 07:41

Dekan Medicinskog: Preovlađuje utisak da je kovid prevaziđen, ali nije tako

Dekan Medicinskog fakulteta Nebojša Lalić izjavio je da usred lepog vremena preovlađuje utisak da je prevaziđen kovid-19 i da je sa njim završeno, ali da to nije tako.

Lalić je, komentarušući spekulacije o broju zaraženih i preminulih od kovida, za RTS rekao da se u lekarskim krugovima ne komentarišu previše različite spekulacije, "verovatno zbog toga što su lekari zauzeti dnevnom situacijom i pokušajem da se održi balans sa relativno niskom stopom zaražavanja". >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Upitan da li je poljuljano poverenje građana u to šta se dešava u državi, kaže da je to složeno pitanje, koje ima svoju multidimenzionalnost.

"Nismo prepušteni sami sebi", smatra Lalić i dodaje da su građani navikli da posmatraju situaciju koja se sastoji od nekakvih "bisera" ili negativnih primera koji šljašte, ali da pored toga postoje brojni ljudi čijom zaslugom se Srbija nalazi u stabilnom stanju.

Što se tiče nastave na Medicinskom fakultetu, kaže da tu nema pravog recepta, ali da je većina fakulteta i u svetu to rešila kombinovanim pristupom. Navodi da je i Medicinski fakultet prebacio nastavu, seminare i deo praktičnog rada na onlajn varijantu, a da će na praktičnim vežbama na kliničkim predmetima biti direktnog kontakta sa pacijentima.

"Mislimo da smo stvorili sve uslove. To bi od ponedeljka trebalo da krene", rekao je Lalić.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.