Izvor: Luftika.rs, 19.Jun.2021, 12:00

Dečak od 8 godina policiji prijavio očuha koji ga je davio dok je majka gledala

Osmogodišnji dečak koga je, kako se sumnja, M. M., dečko njegove majke K. M., pretukao u parku na Vračaru, dok je ona sve nemo posmatrala, dobio je batine jer se obradovao majci, koju inače retko viđa.
Kako dobro obavešteni izvor kaže, mališan je sa mamom, inače starletom, i njenim partnerom u utorak bio u parku na Vračaru u Beogradu.
“Videlo se da je dete hiperaktivno. Srećno je skakutao pored majke, radovao se što ga je izvela u šetnju, jer je ne viđa stalno, pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << on živi s bakom, a majka sa svojim dečkom. Dete k’o dete. M. je negodovao što mališan skakuće i umiljava se majci, opominjao ga je više puta. U jednom trenutku, zgrabio ga je za vrat, cimao ga i vukao”, ispričao je očevidac i nastavio.
“Pocepao mu je majicu. Davio ga je i oborio na tlo. Potom ga je uhvatio za kragnu majice i podigao ga sa zemlje. Majka nije ništa preduzimala. Dečak je plakao, a njih dvoje su ga ostavili tako nasred ulice i otišli”, dodaje izvor.
Dečak je kasnije sam otišao u policiju i prijavio očuha, pa su M. M. i Katarina M. uhapšeni u utorak. On se sumnjiči za nasilje u porodici, a ona za nepružanje pomoći detetu, ali i za zanemarivanje i zlostavljanje deteta.
“Sumnja se da je ona napustila dete još u maju prošle godine, kad je otišla da živi s novim partnerom. Dečak živi s bakom, a majku povremeno viđa. Svaki put kad bi bio kod nje, M. bi ga tukao i maltretirao, a ona ne bi preduzimala ništa da ga zaštiti. Detetu je bio ugrožen život”, kaže izvor iz istrage.
Tortura nad detetom prekinuta je u utorak pošto je on sam otišao u policiju i prijavio nasilje. Povređen mu je vrat, kao i nadlaktica. Pozvan je i Centar za socijalni rad, a dečak je trenutno s bakom, koja je i do tada brinula o njemu.
“Nažalost, ništa lepo ne mogu da kažem za Katarinu. Srećom, majka joj je normalna i dobra žena, te ona vodi računa o mališanu. Ona ga vodi u školu. Vidi se da je mali živahan, pomalo nemiran, kao i svako dete. Po onom što sam mogla da vidim, nju baš nešto dete i ne interesuje. Viđala sam je svaki put u nekom čudnom društvu, kojim i nije mogla da se pohvali. Ona je kao neka starleta, nema zvaničan posao, a voli da se kreće u tim krugovima, kao da bude poznata i viđena”, priča komšinica, koja poznaje K. i njenu mamu.
Oboje osumnjičenih su na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu negirali krivicu, a tužilac je predložio da im se odredi pritvor.
K. M., kako je sama objavljivala na Fejsbuku, dečaka koga je zanemarivala dobila je u vezi sa nekadašnjim pripadnikom voždovačkog kriminalnog klana, koji je devedesetih važio za žestokog momka.
Na Fejsbuk je često kačila fotografije iz provoda, a sa prijateljima je podelila i slike sa Ivanom Tulović, bivšom ženom Ljubiše Buhe Čumeta, prvog svedoka-saradnika u istoriji srpskog pravosuđa, prenosi MONDO.
Hranjena tečnošću, vezana i u pelenama 13 godina, trzala se i skakala kao zec: Priča o Džini je priča o ljudskoj surovosti

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.