Izvor: Radio 021, 17.Apr.2021, 10:16

Danas u dvorcu Vindzor sahrana princa Filipa

U dvorcu Vindzor danas će biti održana sahrana supruga britanske kraljice Elizabete Druge, princa Filipa koji je preminuo 9. aprila u 100. godini.

Objavljen je spisak od 30 ljudi koji će smeti da prisustvuju sahrani princa Filipa, koja se održava u skladu sa epidemiološkim merama.

Četvoro dece vojvode od Edinburga šetaće pored njegovog kovčega na sahrani u subotu, javlja BBC.

Prinčevi Čarls, Endrju, Edvard i princeza Ana, kao i unuci prinčevi Vilijam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i Hari prošetaće uz kovčeg do kapele Svetog Džordža u Vindzoru.

Popis uključuje 30 ljudi, a troje od toga su rodbina iz Nemačke. Oni koji će prisustvovati biće obučeni u civilnu odeću, a ne vojnu. Okupljeni će morati da nose maske i fizički se distanciraju u skladu s merama, dok će kraljica sedeti sama. Bakingemska palata je objavila detalje sahrane princa Filipa koja će se održati u kapeli u dvorcu Vindzor u 15 sati po lokalnom vremenu, 17. aprila.

Među ostalim gostima su vojvotkinja od Kornvola i vojvotkinja od Kembridža, svi vojvodini unuci i njihovi supružnici, deca kraljičine sestre princeze Margaret i Bernhard, nasledni princ od Badena, princ i grof od Hesena i princ Filip od Hohenloh-Langenburga.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vilijam i Hari razdvojeni na djedovoj sahrani

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Apr.2021

Osoblje zaduženo za protokol na sahrani princa Filipa uspjelo je da nađe solomonsko rješenje kako prinčevi Vilijam i Hari ne bi stajali rame uz rame iza djedovog kovčega. Dva brata će razdvojiti najstariji vojvodin unuk, Piter Filips, sin princeze Ane.

Nastavak na Nezavisne Novine...

PRVI SUSRET NAKON RAZDORA Prinčevi Vilijam i Hari hodali odvojeno iza kovčega, momenat na kraju sahrane SVE DIRNUO (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 17.Apr.2021

Dirljiva ceremonija opraštanja od princa Filipa, koji je preminuo prošle nedelje, zapravo postala je intrigantan kraljevski događaj kada je reč o njegovim unucima Hariju i Vilijamu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.