Izvor: Luftika.rs, 08.Jul.2020, 12:45

Danas u Novom Sadu nastavak protesta protiv policijskog časa

Nastavak protesta protiv najave ponovnog uvođenja policijskog časa u Srbiji najavljen je za danas na novosadskom Trgu slobode.
Građani su na protest pozvani putem društvenih mreža, početak je najavljen za 18 časova, a date su i jasne preporuke ponašanja.
„Pozivamo ljude da se u 18 časova skupimo svi da pošaljemo jasnu poruku vlastima da mi nismo ničije roblje i budale, da ne mogu da nas tretiraju kao malu decu, da zatvaraju kako njima odgovara. Zbog maltretiranja i unižavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << i zdravih i bolesnih, zbog lekara i svih koji se bore sa bolešću, zbog nas samih i svih drugih! Ponesite obavezno maske i držite rastojanje, vidimo se!“, navodi se u pozivu neimenovanih organizatora, a prenosi 021.
Podsetimo da se u utorak, nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio moguće ponovno uvođenje policijskog časa, u Novom Sadu na Trgu slobode okupilo, prema podacima policije, oko 300 mlađih osoba kako bi mirno protestovali.
Oni su posle kraćeg zadržavanja u centru, prošetali do Kampusa i nazad to Trga slobode gde ih je pred Gradskom kućom dočekao i manji kordon policije.
Okupljeni su proveli neko vreme na trgu, uzvikujući parole protiv predsednika Srbije i vlasti, da bi se oko ponoći razlišli.
Istovremeno, u Beogradu je došlo do nasilnih protesta i incidenata, a najavljeno je i da će se u glavnom gradu i danas uveče održati novi protesti.
Ćale, ovo je za tebe: Priča iza najponosnije i najtužnije scene sa protesta (VIDEO)

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.