Izvor: Radio 021, 06.Nov.2018, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čuvanje dece za Božić na Bahamima preplavilo apolikaciju za dadilje

Veliko interesovanje dadilja za čuvanje dece za Božić na Bahamima.

Getty ImagesBahami, Božić i mala briga o deci - putovanje iz snova za mnoge dadilje

Kompanija koja vodi aplikaciju za čuvanje dece saopštila je da je oduševljena odgovorima nakon što je jedan roditelj objavio oglas da traži dadilju koja bi se pridružila njegovoj porodici na plaćenom putovanju za Božićne praznike.

Osoba koju će angažovati provešće sa dve nedelje na Bahamima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vodeći računa o dvoje male dece u vreme doručka i pred spavanje.

Aplikacija Babl navodi da je bilo „stotine" neposredno zainteresovanih, iako je na aplikaciji dozvoljeno do 50 odgovora, kako roditelji ne bi bili pretrpani ponudama.

Aplikacija ima 75.000 korisnika u Velikoj Britaniji.

Pozicija još nije dodeljena, kaže kreator aplikacij Ari Last i priznaje da je bio u iskušenju da se i sam prijavi.

U oglasu je navedeno da će dvonedeljni posao biti „velikodušno plaćen" i da smeštaj, let i slobodno vreme tokom dana i nekih večeri.

Lažne vesti ruše samopouzdanje dece Velika Britanija: I brak i civilno partnerstvo Dečaci se druže više u grupi od devojčica

Možda zvuči kao odmor iz snova - ali priroda posla može biti rizična, kaže Sir Keri Kuper, profesor psihologije i zdravlja na Poslovnoj škloli Univerziteta u Mančesteru.

„Nikada ne bih savetovao pristajanje na posao bez prethodnog upoznavanja ljudi", kaže.

„Ko je poslodavac i koliko je pouzdan? Ali takav je svet u kome živimo - orijentisan je ka aplikacijama, reč je o kratkoročnim ugovorima koji zadovoljavaju potražnju.

Ovakvi poslovi su rizični, ali ima ljudi koji vole takvu vrstu poslova".

Ari Last kaže da se čuvanje dece preko ove aplikacije prosečno plaća 10 funti po satu, dok firma uzima u proseku oko 6 odsto u zavisnosti od vremena koji dadilje rade.

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.