Izvor: Luftika.rs, 27.Nov.2021, 12:51

Ćutina poruka pred blokade auto-puteva: Policija da dobro razmisli na čijoj je strani

Aleksandar Jovanović Ćuta, aktivista pokreta Odbranimo reke stare planine i jedan od istaknutijih lidera Ekološkog ustanka, obratio se u video poruci građanima Srbije uoči najavljene blokade ključnih saobraćajnica u zemlji koja je planirana za danas u 14 časova.
Ovo je radikalizacija protesta koji se ponovo aktuelizovao protiv Rio Tinta, a sve nakon izglasavanja Zakona o eksproprijaciji zemljišta i novog Zakona o referendumu.
– Dragi prijatelji, građani, saborci i svi hrabri >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << ljudi. Svima nama koji danas ustajemo da branimo našu Srbiju, od onih koji su rešili da nam je otmu da nam je truju, kasape i prodaju stranim kompanijama. Želim da danas budemo hrabri i da zajedno ovu borbu teramo do kraja do pobede – poručio je svojim sugrađanima Ćuta.
On je imao i posebnu poruku za policiju koja će uz vojsku, po svemu sudeći, imati ključnu ulogu u odbrani nacionalnih interesa za koje se ekološki aktivisti zalažu.
– Policiji želim posebno da poručim da dobro razmisli na čijoj će strani biti. Neka vam je srećan dan blokade i vidimo se na ulici – zaključio je svoje kratko obraćanje Aleksandar Jovanović Ćuta.
Osim u Beogradu, gde se iščekuje jednočasovna blokada auto-puta kod mosta Gazela, blokade su planirane i u ostalim gradovima Srbije.

Nebojša Krstić preti aktivistima bacanjem sa mostova

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Kako ti je tetka, Vuline?

Izvor: Luftika.rs, 27.Nov.2021

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin danas se, iza kordona policije, na ulicama Beograda pojavio pred građanima koji su protestovali zbog ekološke situacije u Srbiji, Zakona o eksproprijaciji i referendumu i stvaranja uslova da jedan od najvećih svetskih zagađivača, kompanija Rio...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.