Izvor: Radio 021, 13.Jan.2020, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorski novinari uhapšeni zbog vesti o eksploziji u vili koju koristi Đukanović

Uhapšeni su glavni i odgovorni urednici crnogorskih portala "Borba" i "IN4S", D.Ž. (39) i G.R. (56), zbog izazivanja panike.

Kako je saopštila crnogorska Uprava policije, oni se terete da su u nedelju, 12. januara izazvali paniku u javnosti objavljivanjem lažnih vesti u vezi sa događajem u vila "Gorica" u Podgorici, bez prethodne provere informacije.

Kako se navode, oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Podgorici.

U vili "Gorica" u Podgorici, koju za prijem visokih gostiju i delegacija iz inostranstva koriste crnogorski predsednik Milo Đukanović i vlada te države, u nedelju popodne zapalila se razvodna kutija, a kvar je brzo saniran.

Borba i IN4S objavili su juče da se u vili "Gorica" dogodila eksplozija i da su na lice mesta upućene vatrogasne ekipe i policija.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija privela novinare zbog 'izazivanja panike' u CG

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Jan.2020

Crnogorska policija privela je novinare Dražena Živkovića (39) i Gojka Raičevića (56) zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična dela izazivanje panike i nereda, saopšteno je iz Uprave policije. Živković je kao glavni i odgovorni urednik portala "Borba", kako se sumnja počinio krivično...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

UNS: Hapšenje Raičevića i Živkovića u Podgorici teško kršenje medijskih sloboda

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jan.2020

Udruženje novinara Srbije (UNS) Zatražilo je da hitno budu pušteni iz pritvora glavni urednici portala IN4S Gojko Raičević i "Borbe" Dražen Živković koji su uhapšeni u Podgorici pod optužbom da su izazvali paniku i nered u javnosti objavljivanjem lažnih vesti...UNS je u saopštenju potsetio...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.