Čistačicu u vinariji “Deurić” udavio sopstveni šal na proizvodnoj traci

Izvor: Luftika.rs, 28.Okt.2021, 23:54

Čistačicu u vinariji “Deurić” udavio sopstveni šal na proizvodnoj traci

Tragedija koja se juče ujutro dogodila u Vinariji “Deurić” u Maloj Remeti, kada je nasmrt, na svom radnom mestu na najbizarniji mogući način stradala čistačica Leposavana P. (49) iz obližnjeg sela Bešenova, udavivši se sopstvenim šalom, dok su ostali zaposleni bili na jutarnjoj pauzi na svetlost dana je izvukla survavanje našeg društva ispod granica zamislivog. Pri tom podrazumevam i moralno i empatijsko i finansijsko…
Naime, u halama u kojima se voće prerađuje, temperature >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << se kreću nešto iznad 0 stepeni Celzijusovih, i zaposleni su tokom čitave godine obučeni “natruntani” kao da je mećava. O onima, koji imaju “sreću” da  hleb zarađuju u hladnjačama ne smem ni da mislim. Stoga ne treba da iznenađuje da se nastradala spremačica udavila šalom.
Manje je važno da li je “najsavremenija” mašina za sortitanje voća bila isključena ili ju je nastradala slučajno pokrenula, te je uvukla njen šal i zadavila je. Nesretna žena je umrla u strašnim mukama. Jedna je porodica ostala zavijena u crno i skrhana bolom i slaba joj je uteha da  Sveta Petka sebi uzima samo najbolje ljude.
“Najsavremenija oprema” – pogon u kojem je stradala radnica To niko i ništa, ni uz najbolju volju, ne može nadoknaditi.
Kada je u martu 2017. godine, najviši državni vrh posetio ovo postrojenje, povodom proglašenja za srpsku vinariju godine, predsednik Vučić je, između ostalog kazao, kako prenose režimski mediji, da nadaleko čuvena fruškogorska Fabrika za preradu voća, ima “najsavremeniju opremu”.

Da se ne lažemo. najsavremenija oprema je robotizovana i kompjuterizovana, a zaposleni su uglavnom IT stručnjaci. menadžeri…
Uvozimo zastarelu tehnologiju, za koju ne postoje ni delovi za redovno održavanje. Uz nadljudske napore, podsvesno želeći smrt, jer radimo za minimalnu cenu rada, uz koju jedva sastavljamo kraj s krajem, crpimo prirodna bogatstva i otimamo, ili ako hoćete, krademo budućnost naših potomaka.
Autor: Svetlana Radivojević
Vikend u brvnari u Vrdniku skuplji od 10 dana na Skijatosu, Siciliji ili u Tunisu

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.