Izvor: Luftika.rs, 07.Mar.2021, 12:36

Četvorogodišnju devojčicu napao čopor pasa, izujedali je, otac je spasio jer je čuo da vrišti

Čopor pasa lutalica napao je četvorogodišnje dete u selu Dobrače kod Arilja.
Otac povređene devojčice Slavoljub Obradović kaže da se dete igralo u dvorištu ispred kuće, dok je on radio, kad je naišao čopor pasa.
– Ne znam da li ju je ujeo jedan ili više pasa. Čuo sam vrisku i plač deteta. Kad sam se okrenuo, video da je krupan crni pas na njoj i potrčao sam da ga oteram.
Da nisam radio ispred kuće i video šta se dešava mogao je da je zakolje – kaže Slavoljub.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> Dete je odmah vozio do grada lekaru, a u strahu da može da se desi najgore put je prešao za oko 10 minuta.
– Ima više ujeda, naročito po glavi, bila je sva krvava. Ušivali su je u bolnici u Užicu. Još nije puštena kući. Slučaj smo prijavili policiji i podnećemo tužbu jer niko ne reaguje na pse lutalice. I kad ih pokupe, posle nekoliko dana ih vrate. Imam i ja pse, ali ih ne puštam da lutaju po ulici.
Zbog nečije neodgovornosti moje dete je moglo da nastrada. Umesto da svi vode računa, ja treba da razmišljam da li će mi pas ući u dvorište i napasti nekog – dodaje Slavoljub.
Sreća u nesreći bila je u tome da su psi devojčicu oborili s leđa, pala je licem prema zemlji, pa je nisu izujedali u predelu lica i vrata.
Kako navode stanovnici Arilja i okolnih sela, psi lutalice su u tom kraju svakodnevni problem, a mnogi roditelji u strahu svojoj deci ne dozvoljavaju da idu sama u školu, već ih voze, prenosi Blic.
Životinje u novosadskom prihvatilištu kao u logoru, Zoohigijena zabranila prijem novih volontera

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.