Izvor: Radio 021, 05.Okt.2020, 11:58

Centar za demokratiju: Uprkos razočaranjima, čestitamo građanima 20 godina od 5. oktobra

Fondacija Centar za demokratiju čestitala je danas građanima Srbije 20 godina od 5. oktobra i pobede demokratije u Srbiji, ocenivši da je važno i dalje slaviti taj datum kao jedan od najznačajnijih u novijoj istoriji Srbije, uprkos izvesnim razočaranjima zbog neostvarenih ideala i vrednosti zbog kojih su građani tražili promene.

Fondacija je ukazala da je tog dana napravljen prekid sa politikom rata, razaranja, zločina i izolacije Srbije, koja je vraćena u međunarodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << institucije, otvorena su vrata novim investicijama, oslobođeni mediji, počeli procesi priključenja Srbije Evropskoj uniji.

Prema Fondaciji, danas ima mnogo razloga za brigu - demokratske institucije su narušene, građani su u njih izgubili poverenje, povratak autoritarnim tendencijama, pritisak na medije, nepoštovanje pravne države i podele vlasti, potpuni nedostatak brige i zaštite nad najranjivijim članovima zajednice.

"To je ujedno i razlog da sve demokratske snage okupljene u organizacijama civilnog društva, sindikatima, građanskim inicijativama i političkim partijama nastave borbu za ostvarenje najviših demokratskih standarda", istakla je Fondacija.

Fondacija zaključuje da je demokratija neprekidni proces koji uspeva samo kada ona ima dovoljno prijatelja, dovoljno veliki broj građana koji su spremni da se za nju bore.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.