Izvor: Radio 021, 24.Feb.2020, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRTA: Olivera Zekić sugeriše da mediji treba da izveštavaju pristrasno

Organizacija civilnog društva Crta ocenila je da je članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić ugrozila interes javnosti svojom izjavom vezi sa televizijama s nacionalnom frekvencijom i zagovornicima bojkota izbora.

Reagujući na tvrdnje koje je Zekić iznela u intervjuu Večernjim novostima da televizije s nacionalnom frekvencijom "nemaju obavezu da daju prostor zastupnicima bojkota", Crta ističe da se to može tumačiti kao "nedopustivo mešanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u uređivačku politiku medija".

"Krajnje je sporan stav Olivere Zekić da bi mediji ugrozili javni interes prenošenjem stavova zagovornika bojkota. Javni interes jeste da građani budu upoznati s argumentima svih političkih aktera, kako o izbornoj ponudi, tako i o (ne)postojanju uslova za slobodne i poštene izbore", saopštila je Crta.

U informativnom programu mediji su dužni, podseća Crta, da obezbede slobodno, istinito, objektivno, potpuno i blagovremeno informisanje.

"Regulatorno telo za elektronske medije bi moralo da štiti prava građana da na temelju dobre informisanosti donose odluke o tome za koga će i da li će uopšte glasati. Navedeni stav zvaničnice REM sugeriše da mediji treba da izveštavaju jednostrano i pristrasno, ignorišući činjenicu da se deo opozicije opredelio za bojkot i da u skladu s tim sprovodi aktivnosti o kojima javnost treba da bude obaveštena", saopštila je Crta.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.