Izvor: Radio 021, 11.Jun.2020, 20:48

CINS dobio podatke o troškovima svih poslanika, ali ne i Maje Gojković

Centar za istraživačko novinarstvo objavio je da mu je Skupština Srbije dostavila informacije koliko je novca iz budžeta dato narodnim poslanicima u prethodnom periodu, ali da nije dostavila podatke o troškovima predsednice Skupštine Maje Gojković.

CINS je najavio da će nastaviti da traži podatke o njenim troškovima, a da će podatke o svim isplatama drugim narodnim poslanicima, objaviti u ponedeljak, 15. juna.

"Građani će znati koliko je svaki poslanik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u prethodne četiri godine dobio za plate, paušale, službena putovanja ili život u Beogradu. Saznaće ko je "koštao" najviše i zašto, kao i koji poslanici su ove privilegije zloupotrebili. Objavićemo koliko svi poslanici zarađuju, u kojoj partiji ostaje najviše novca, kao i koliko dobijaju neaktivni poslanici", saopštio je CINS.

Podsećaju da su ove informacije ranije bile javno dostupne u okviru godišnjih Informatora o radu, ali da se od 2016. godine ti podaci ne objavljuju.

Pošto se odluke o isplatama donose u Odboru za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, CINS piše kako se nadao da neko od poslanika, koji su članovi tog odbora, ima informacije i smatra da je važno da ih i građani imaju.

"Neki koje smo pitali nisu imali podatke, drugi nisu želeli da nam pomognu, a za neke ovo nije bila tema, već su nam se žalili na skupštinski restoran", piše CINS.

Autor: CINS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.