CINS dobio podatke o troškovima svih poslanika, ali ne i Maje Gojković

Centar za istraživačko novinarstvo objavio je da mu je Skupština Srbije dostavila informacije koliko je novca iz budžeta dato narodnim poslanicima u prethodnom periodu, ali da nije dostavila podatke o troškovima predsednice Skupštine Maje Gojković.
CINS dobio podatke o troškovima svih poslanika, ali ne i Maje Gojković
Foto: 021.rs
CINS je najavio da će nastaviti da traži podatke o njenim troškovima, a da će podatke o svim isplatama drugim narodnim poslanicima, objaviti u ponedeljak, 15. juna.
 
"Građani će znati koliko je svaki poslanik u prethodne četiri godine dobio za plate, paušale, službena putovanja ili život u Beogradu. Saznaće ko je "koštao" najviše i zašto, kao i koji poslanici su ove privilegije zloupotrebili. Objavićemo koliko svi poslanici zarađuju, u kojoj partiji ostaje najviše novca, kao i koliko dobijaju neaktivni poslanici", saopštio je CINS.
 
Podsećaju da su ove informacije ranije bile javno dostupne u okviru godišnjih Informatora o radu, ali da se od 2016. godine ti podaci ne objavljuju.
 
Pošto se odluke o isplatama donose u Odboru za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, CINS piše kako se nadao da neko od poslanika, koji su članovi tog odbora, ima informacije i smatra da je važno da ih i građani imaju.
 
"Neki koje smo pitali nisu imali podatke, drugi nisu želeli da nam pomognu, a za neke ovo nije bila tema, već su nam se žalili na skupštinski restoran", piše CINS.
  • P(anker)

    12.06.2020 05:48
    Jao, hocete da otvorite Pandorinu kutiju? Nasa Pandora Preletacevic ce se vec nekako postarati da se kolaci od 150€ preimenuju u Bakine a put na Bali da se vodi kao put do Srbobrana-bez brige... Nije to vise od 10 stanova-to su neke garaze, stracare dobijene u nasledstvo... Svega u njenoj kutiji ima osim nade ali za nas...
  • Tuzna Maja

    11.06.2020 21:50
    Tuzan zivot
    Sta je odredilo ovako tuznu Majinu sudbinu?
  • Taxpayer

    11.06.2020 21:34
    Cuj to ovo!
    Nasi dragi politicari moraju da shvate da nema imuniteta, I nema tajnosti informacija u vezi bilo cega sto je placeno drustvenim novcem. To tako funkcionise u svim zapadnim demokratskim zemljama. Sve je apsolutno transparentno I javno kada se placa iz drustvenog dzepa!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija