Izvor: Radio 021, 03.Apr.2020, 18:57

CINS: Za zdravstvene radnike u samoizolaciji ipak puna plata

Iako su u Kliničkom centru Niš zdravstveni radnici u samoizolaciji prošle nedelje obavešteni da će primiti dve trećine plate, nakon pisanja CINS-a Vlada Srbije i Ministarstvo za rad odlučili su da će medicinari ipak primiti punu platu.

Medicinsko osoblje koje je na poslu bilo izloženo virusu korona, zbog čega im je određena izolacija ili samoizolacija, umesto najavljenih 65 odsto od plate, primiće celokupan iznos. Ovakvoj odluci Ministarstva za rad, zapošljavanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << boračka i socijalna pitanja prethodila je jučerašnja preporuka Vlade Republike Srbije da svi zaposleni koji su zaraženi koronom, ili im je zbog potencijalnog rizika određena izolacija, dobiju punu platu.

U saopštenju Ministarstva rada piše da se ovo naročito odnosi na zdravstvene radnike.

"To se prvenstveno odnosi na naše lekare, medicinsko osoblje, vojsku i policiju", navodi se u saopštenju.

U Ministarstvu dodaju da će se odsustvo zdravstvenih radnika dokazivati rešenjima sanitarnog inspektora ili izveštajem lekara o privremenoj sprečenosti za rad, odnosno, doznakama.

Inače, novinarima Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) su se javili medicinski radnici niškog KC, koji tvrde da su danas primili punu platu.

Opširnije čitajte na sajtu CINS-a.

Autor: CINS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.