CINS: Za zdravstvene radnike u samoizolaciji ipak puna plata

Iako su u Kliničkom centru Niš zdravstveni radnici u samoizolaciji prošle nedelje obavešteni da će primiti dve trećine plate, nakon pisanja CINS-a Vlada Srbije i Ministarstvo za rad odlučili su da će medicinari ipak primiti punu platu.

Medicinsko osoblje koje je na poslu bilo izloženo virusu korona, zbog čega im je određena izolacija ili samoizolacija, umesto najavljenih 65 odsto od plate, primiće celokupan iznos. Ovakvoj odluci Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prethodila je jučerašnja preporuka Vlade Republike Srbije da svi zaposleni koji su zaraženi koronom, ili im je zbog potencijalnog rizika određena izolacija, dobiju punu platu.

U saopštenju Ministarstva rada piše da se ovo naročito odnosi na zdravstvene radnike.

"To se prvenstveno odnosi na naše lekare, medicinsko osoblje, vojsku i policiju", navodi se u saopštenju.

U Ministarstvu dodaju da će se odsustvo zdravstvenih radnika dokazivati rešenjima sanitarnog inspektora ili izveštajem lekara o privremenoj sprečenosti za rad, odnosno, doznakama.

Inače, novinarima Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) su se javili medicinski radnici niškog KC, koji tvrde da su danas primili punu platu.

Opširnije čitajte na sajtu CINS-a.

  • Ana Fikus

    04.04.2020 06:30
    Na molbu predsednika ispravili smo obu urednu iako sam ja bila protiv
  • Coravi Desk

    04.04.2020 00:16
    A zamislite da se cutalo....
  • optika

    03.04.2020 22:41
    drago mi je zbog medicinara, njima niko ne moze osporiti da su svoju platu zasluzili ali trebalo bi se pozabaviti i drugim temama, npr. firme koje rade za Telekom nisu dobile pare za uradjene poslove i zbog toga gomila radnika, koji mahom rade na crno ili sa prijavom na minimalac, nije dobila plate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.