Budžet Vojvodine smanjen za sedam milijardi dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2009, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budžet Vojvodine smanjen za sedam milijardi dinara

NOVI SAD - Izvršno veće Vojvodine usvojilo je danas Predlog rebalansa budžeta za ovu godinu, po kojem budžet iznosi 52,58 milijardi dinara, što je za 7,26 milijardi manje od prvobitno utvrđenog iznosa.

Pokrajinski sekretar za finansije Jovica Đukić rekao je na sednici Izvršnog veća da je ukupni deficit pokrajinskog budžeta nešto niži od 11 milijardi dinara, što je u skladu sa okvirom koji je utvrdila Vlada Srbije.

Kako je naveo, rebalans e nužan da bi se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jasno definisala visina budžetskog deficita i smanjili javnih rashodi, odnosno budžetska potrošnja.

Đukić je dodao da je rebalans urađen u skladu sa novim Zakonom o budžetskom sistemu, čime je Izvršno veće Vojvodine postalo prva institucija koja je predložila rebalans budžeta u skladu sa novom zakonskom normom, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za informacije.

Pokrajinski sekretar za finansije kazao je da su efekti naplate poreza na dobit vrlo loši zbog čega je bilo nužno napraviti redukciju pojedinih rashoda. Precizirao je da su smanjeni režijski troškovi, čime je budžet "postao još efikasniji".

Izvršno veće donelo je danas i Odluku o osnivanju Informativnog centra za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju, što je jedan od prioritetnih programa privrednog razvoja Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.