Izvor: Radio 021, 14.Avg.2019, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budžet Pokrajine na rebalansu, više novca za socijalnu zaštitu, pomoć mladima i pronatalitetnu politiku

Pokrajinska vlada utvrdila je danas predlog rebalansa budžeta Vojvodine za ovu godinu.

Rebalansom će budžet iznositi 74,9 milijardi dinara, što je za 467,8 miliona dinara veći iznos u odnosu na početni budžet za 2019. godinu.

Došlo je do izmene u strukturi budžeta, poručuju u Pokrajinskoj vladi i to na način da je opredeljeno više od 900 miliona dinara za, kako kažu, kreiranje novih javnih politika.

"Predloženim rebalansom, oko 500 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dinara usmereno je u oblast socijalne zaštite, pre svega za ulaganja u ustanove socijalne zaštite i finansijsku pomoć mladim bračnim parovima za kupovinu seoskih kuća, zatim u kulturu, obrazovanje i politiku za mlade. Kapitalni rashodi iznose 19,7 milijardi dinara, što je za 402,4 miliona više u odnosu na početni budžet za ovu godinu. U predlog rebalansa uključene su i dve nove odredbe koje se odnose na sprovođenje obaveza predviđenih Pokrajinskim antikorupcijskim planom", navode u Pokrajini.

Prema predloženom rebalansu, deficit iznosi 5,04 milijarde dinara, što je 7,35 odsto od ukupno projektovanih prihoda i u granicama zakonom dozvoljenog nivoa od 10 procenata.

Predlog će se uskoro naći pred poslanicima Skupštine Vojvodine.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.