Budžet Pokrajine na rebalansu, više novca za socijalnu zaštitu, pomoć mladima i pronatalitetnu politiku

Pokrajinska vlada utvrdila je danas predlog rebalansa budžeta Vojvodine za ovu godinu.
Rebalansom će budžet iznositi 74,9 milijardi dinara, što je za 467,8 miliona dinara veći iznos u odnosu na početni budžet za 2019. godinu.
 
Došlo je do izmene u strukturi budžeta, poručuju u Pokrajinskoj vladi i to na način da je opredeljeno više od 900 miliona dinara za, kako kažu, kreiranje novih javnih politika.
 
"Predloženim rebalansom, oko 500 miliona dinara usmereno je u oblast socijalne zaštite, pre svega za ulaganja u ustanove socijalne zaštite i finansijsku pomoć mladim bračnim parovima za kupovinu seoskih kuća, zatim u kulturu, obrazovanje i politiku za mlade. Kapitalni rashodi iznose 19,7 milijardi dinara, što je za 402,4 miliona više u odnosu na početni budžet za ovu godinu. U predlog rebalansa uključene su i dve nove odredbe koje se odnose na sprovođenje obaveza predviđenih Pokrajinskim antikorupcijskim planom", navode u Pokrajini.
 
Prema predloženom rebalansu, deficit iznosi 5,04 milijarde dinara, što je 7,35 odsto od ukupno projektovanih prihoda i u granicama zakonom dozvoljenog nivoa od 10 procenata.
 
Predlog će se uskoro naći pred poslanicima Skupštine Vojvodine.
  • milicica

    14.08.2019 19:15
    zato ce ulagati
    Kobajagi u ustanove socijalne zastite jer su na celu njihovi nesposobni stranacki poltroni i preko njih u svoje i njihove dzepove, muka mi je vise od vas
  • Vojvodjanin

    14.08.2019 15:54
    Pokrajinska vlada hahaha, sluge gubernatora ove jadne Pokrajine.
  • treba im još

    14.08.2019 14:44
    Rebalans budžeta uvek pravdaju povećanjem socijalnih davanja, mladima i trala trala a stvari pokrali su više nego što su planiralo i treba im još love. Socijalna davana su smanjena , neka ulinuta, mladi su van brige vlasti i zako će ostati. Rebalans će opet u privatne dzepove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".