Izvor: Luftika.rs, 19.Okt.2020, 08:13

Brnabić o uništenoj izložbi: Samo država ima pravo da upotrebi silu, niko drugi

Ana Brnabić, mandatarka nove vlade, komentarisala je situaciju u vezi sa uništenom izložbom strip-crteža u Zemunu.
Ona je rekla kako samo država ima pravo na upotrebu sile i niko drugi.
– Samo država ima pravo na upotrebu sile i uvođenje reda i niko drugi nema pravo da upada, uništava, preti i uvodi red na osnovu svojih sopstvenih uverenja, sviđanja ili nesviđanja – rekla je Brnabić za TV Pink.
Komentarišući sporno saopštenje koje je tim povodom objavilo Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << kulture, ona je navela da nije bila upućena u to da će Ministarstvo reagovati.
– Volela bih da smo se konsultovali, jer mislim da je Ministarstvo kulture napravilo dodatnu promociju te izložbe. Takođe, Ministarstvo je moralo da bude jasnije u tome da je upotreba sile jedino pravo države, i to u cilju zaštite života i slobode svojih građana – predočila je Brnabić.
Podsetimo da je juče održan skup podrške umetnicima čija su dela uništena na izložbi u Staroj kapetaniji. Takođe, više od 60 umetnika iz BiH u otvorenom pismu podržalo je kolege u Srbiji i osudilo napade kojima su u proteklom periodu izloženi.
Izvor: 021.rs
Brnabić kaže da vila nije vlasništvo Jovanke Broz, nego države

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.