Izvor: Radio 021, 19.Okt.2020, 07:42

Brnabić o uništavanju izložbe u Zemunu: Samo država ima pravo da upotrebi silu, niko drugi

Mandatarka Ana Brnabić izjavila je, povodom napada i uništavanja stripova na izložbi u galeriji Stara kapetanija u Zemunu, da jedino država ima pravo na upotrebu sile i uvođenje reda.

"Samo država ima pravo na upotrebu sile i uvođenje reda i niko drugi nema pravo da upada, uništava, preti i uvodi red na osnovu svojih sopstvenih uverenja, sviđanja ili nesviđanja", rekla je Brnabić za TV Pink.

Komentarišući sporno saopštenje koje je tim povodom objavilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Ministarstvo kulture, ona je navela da nije bila upućena u to da će Ministarstvo reagovati.

"Volela bih da smo se konsultovali, jer mislim da je Ministarstvo kulture napravilo dodatnu promociju te izložbe. Takođe, Ministarstvo je moralo da bude jasnije u tome da je upotreba sile jedino pravo države, i to u cilju zaštite života i slobode svojih građana", predočila je Brnabić.

Podsetimo da je juče održan skup podrške umetnicima čija su dela uništena na izložbi u Staroj kapetaniji. Takođe, više od 60 umetnika iz BiH u otvorenom pismu podržalo je kolege u Srbiji i osudilo napade kojima su u proteklom periodu izloženi.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Brnabić o uništenoj izložbi: Samo država ima pravo da upotrebi silu, niko drugi

Izvor: Luftika.rs, 19.Okt.2020

Ana Brnabić, mandatarka nove vlade, komentarisala je situaciju u vezi sa uništenom izložbom strip-crteža u Zemunu.. Ona je rekla kako samo država ima pravo na upotrebu sile i niko drugi.. – Samo država ima pravo na upotrebu sile i uvođenje reda i niko drugi nema pravo da upada, uništava, preti...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.