Izvor: Luftika.rs, 24.Feb.2021, 15:46

Brnabić brani “emotivnog” Tomu Monu, možda koristio ružan rečnik, ali je pogodio suštinu

Premijerka Ana Brnabić stala je u odbranu svog ministra za infrastrukturu rečima da je Tomislav Momirović emotivno i brižno  pokušao radnicima da objasni važnost projekta obilaznice oko Beograda i koliko je bitno da ona bude završena u roku.
Ona smatra da Momirović možda nije koristio pravi rečnik, ali čini se da Brnabić veruje da je ministar pogodio suštinu.
– Ja sam iz tog snimka videla ministra kome je stalo da se putevi završe što pre, da izgradnja ne kasni, da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << rokovi ne pomeraju. Da li je našao pravi rečnik, o tome možemo da diskutujemo, ali ja sam videla emociju da ako nešto može da bude završeno danas, da se ne ostavlja za sutra – objašnjava premijerka.
Ona je iznela zanimljivo viđenje ocene rada ministara, smatrajući da je rad iznad vaspitanja. Ovo može imati smisla, ukoliko živimo u zemlji gde je sve zaista pošteno i gde kriminal i lopovluk ne cvetaju kao rajsko cveće.
– Nas građani ocenjuju po rezultatima, ne po francuskom ponašanju. Trudimo se da poslove završimo najbolje i najbrže što možemo – rekla je Brnabić.
Ona je ministru Tomislavu Momiroviću dala punu podršku da nastavi da se trudi da se rokovi ne pomeraju, da bude što više na terenu i da razgovara sa ljudima, ali primerenijim rečnikom. Ona ga, za sada, neće “prodati” kao što Momirović to očekuje od Zorana Drobnjaka.
– Uverena sam da mu građani neće zameriti emociju – istakla je premijerka.
Navela je da je juče na sastanku sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ministrima rečeno da radovi na izgradnji infrastrukture moraju da se ubrzaju, jer, ističe, građani ne mogu da čekaju, kao ni BDP.
Dodala je da on ne prisustvuje današnjem otvaranju Centra za prikljupanje i obradu podataka sa autoputa i puštanju u rad punjača za električna vozila jer to nije u njegovom resoru, već u resoru Ministarstva za zaštitu životne sredine.
Navela je i da pojedini opozicioni mediji imaju dvostruke standarde, jer, kako kaže, kada je lider S SP Dragan Đilas vređao studente to nije bila vest i nije bilo za osudu, a da je na tim medijima danas glavna vest kada ministar grdi radnike zbog probijanja rokova.
Na pitanje novinara direktoru JP “Putevi Srbije” Zoranu Drobnjaku kako se osećao kada ga je, zajedno sa ostalim radnicima, ministar prozvao zbog kašnjenja radova, Drobnjak je rekao da on nije sujetan i da razume nervozu ministra, a da će se oni truditi da posao završe što pre.
Objasnio je da u tunelu nije problem rasveta ili ventilacija, već da je ustanovljeno da je potrebno uraditi novu izolaciju zbog čega će verovatno završetak radova probiti dogovoreni rok – 15. april. Premijerka je reagovala na to pitanje novinara upućeno Drobnjaku i upitala da li su pitali studente kako su se oni osećali kada ih je Đilas vređao.
– To su ti dupli standardi koji nas neće napraviti boljom zemljom – zaključila je Brnabić, a prenosi Nova.rs.
Toma Mona, ministar Praziluković, psuje radnike i dežurnog referenta za iživljavanje Zorana Drobnjaka

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.