Brnabić: Uskoro elektronsko plaćanje na portalu eUprave

Izvor: Radio 021, 17.Jan.2017, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Uskoro elektronsko plaćanje na portalu eUprave

Ministarka za državnu upravu Ana Brnabić potpisala je danas u Ljubljani sa slovenačkim kolegom Borisom Koprivnikarom Memoranduom o razumevanju, na osnovu kojeg će Slovenija pomoću Srbiji u uvođenju elektronske uprave, što će za građane značiti ukidanje šaltera, kao i dodatni podstrek razvoju preduzetništva.

Brnabić je navela da očekuje da će, kao rezultat potpisivanja tog dokumenta i posete naše delagacije Sloveniji, konačno u Srbiji biti uvedeno elektronsko plaćanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koje će građanima i privredi omogućiti da uslugu koju žele od vlade plate karticama preko eUprave.

Ministarka je istakla da je za Srbiju važna i bezbednost podataka, kao i otvaranje podataka, dodajući da smo spremni da o tome učimo od Slovenije koja je u tom segmentu daleko ispred nas.

Navela je i da će u narednih nekoliko nedelja početi sa radom portal otvorenih podataka.

Autor: Tanjug/ foto: Pixabay

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.