Izvor: Radio 021, 26.Dec.2019, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Posebna jedinica u okviru Poreske uprave proveravaće i političku elitu

Vlada Srbije usvojila je predlog zakona o poreklu imovine i očekuje da se o njemu u Skupštini vodi dobra i otvorena rasprava, izjavila je premijerka Ana Brnabić.

Ona je istakla da je usvajanje tog zakona poruka da je Srbija danas drugačija zemlja, da postoji politička volja za vladavinom prava i da nema privilegovanih.

"Zakon će se podjednako odnositi na sve. Oformiće se posebna jedinica u okviru Poreske uprave i proveravaće svakoga, pa i političku elitu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Odnosiće se na sve one koji poreklo imovine ne mogu da obrazlože", rekla je Brnabić na konferenciji za novinare.

Brnabić je objasnila da će zakon u skupštinsku proceduru ići po redovnom, a ne po hitnom postupku, jer je zauzet stav da se to više ne radi ako ne postoji opravdan razlog. Kao drugu važnu današnju odluku Vlade ona je navela usvajanje Strategije razvoja veštačke inteligencije, jer ulaganje u tu oblast znači ulaganje u budućnost zemlje.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.