Brnabić: Posebna jedinica u okviru Poreske uprave proveravaće i političku elitu

Vlada Srbije usvojila je predlog zakona o poreklu imovine i očekuje da se o njemu u Skupštini vodi dobra i otvorena rasprava, izjavila je premijerka Ana Brnabić.
Brnabić: Posebna jedinica u okviru Poreske uprave proveravaće i političku elitu
Foto: 021.rs
Ona je istakla da je usvajanje tog zakona poruka da je Srbija danas drugačija zemlja, da postoji politička volja za vladavinom prava i da nema privilegovanih.
 
"Zakon će se podjednako odnositi na sve. Oformiće se posebna jedinica u okviru Poreske uprave i proveravaće svakoga, pa i političku elitu. Odnosiće se na sve one koji poreklo imovine ne mogu da obrazlože", rekla je Brnabić na konferenciji za novinare.
 
Brnabić je objasnila da će zakon u skupštinsku proceduru ići po redovnom, a ne po hitnom postupku, jer je zauzet stav da se to više ne radi ako ne postoji opravdan razlog. Kao drugu važnu današnju odluku Vlade ona je navela usvajanje Strategije razvoja veštačke inteligencije, jer ulaganje u tu oblast znači ulaganje u budućnost zemlje.
  • novosađanka

    27.12.2019 15:13
    U Utisku nedelje režiser Torbica rekao da je po govoru tela zaključio da se Brnaba sprema da izađe iz vlasti.?
    Meni se ćini da nema nameru, i dalje muca i laže.
  • teror u

    27.12.2019 10:26
    smrdistanu
    da ... hoce , kako da ne
  • Lenka

    27.12.2019 09:39
    */*/*/*/
    Da li postoji nešto što ovu osobu nije blam da izjavi??!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.