Izvor: Radio 021, 25.Dec.2019, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Odluke donosim samostalno, s Vučićem se savetujem jer zna narod u dušu

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je samostalno donosila odluke, a da to čini i dalje, dodajući da se nekad svakodnevno savetuje s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem jer "ne zna nikog sa takvom vizijom Srbije, kao što je Vučićeva i nikog ko tako zna narod u dušu".

"Najveća mi je čast da sam u njegovom timu, on je motor, nameće tempo rada i filozofiju da se sve radi u interesu gradjana", navela je Brnabić gostujući na RTS-u, navodeći da bi se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa njim savetovala i da nije predsednik države.

Ona je rekla da "opozicija ne može da se pomiri sa uspehom koji Srbija postiže", da će "smanjenje nezaposlenosti ući u anale" i da "nezaposlenost ne pada zato što ljudi odlaze iz zemlje".

Izjavila je i da nije razgovarala s ministrom Nebojšom Stefanovićem o aferi sa oružjem, ali da je sigurna da se time bave nadležni ograni i očekuje da se o tome izjasni tužilaštvo.

"Nisam sa njim o tome razgovarala, to sam prepustila nadležnim ogranima, sa njim sam razgovarala o drugim temema. Pretpostavljam, odnosno sigurna sam, da se time bave nadležni organi", rekla je Brnabić. Navela je da "imamo inflaciju afera, jer opozicija vodi politiku afera".

Na pitanje da li je pogrešila što nije zatražila ostavku ministra finansija Siniše Malog zbog plagijata doktorata, rekla je da nije i da je Mali jako dobar ministar. Ona nije želela da komentariše izjavu predsednika Vučića da će Mali platiti "političku cenu" zbog ovog slučaja navodeći da "nema šta da komentariše izjavu Vučića".

Govoreći o radu Vlade, premijerka je navela da nisu svi ministri jednako dobro radili, ali da su ona i Vučić to nadoknadili tako da Vlada ima velike uspehe.

"Često sam sa osećala kao mlađi referent u Vladi jer sam morala sve sama da uradim", rekla je Brnabić.

Na pitanje da li bi opet bila na tom mestu ako bi Srpska napredna stranka pobedila, odgovorila je da je to još daleka budućnost i da se o tome može govoriti "o tom potom".

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.