Izvor: Luftika.rs, 10.Feb.2021, 12:25

Božo Prelević o hapšenju Belivuka: Sukob između levog i desnog ortaka Andreja Vučića

Beogradski advokat Božo Prelević ocenio je da državna bezbednost i brat predsednika imaju ključne uloge u kriminalnim strukturama u Srbiji danas. On smatra da je po sredi sukob između dve grupe prijatelja Andreja Vučića, a da je država na kraju morala da reaguje i odrekne se jednog savezničkog klana.
On je podsetio na nekadašnju organizovanu kriminalnu grupu Željka Ražnatovića Arkana kao i „zemunski klan“ rekavši da se idejni tvorac nije promenio do današnjih dana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Ja sam pre nekoliko meseci rekao da i danas postoji zemunski klan, i da postoje Dušan Spasojević i Mile Luković, samo što se ne zovu tako. Postoje klanovi koji se bavi istim poslovima kojim su se bavili “zemunci”. Rekao sam i da su isti tvorci ovog, ali i onog klana, odnosno iza oba stoje politika i služba bezbednosti. Takođe, ista zaštita je i jednog i drugog – rekao je Prelević i dodao.
– Pre ‘zemunskog klana’ imali smo Željka Ražnatovića Arkana, koji je bio vođa navijača i paravojne formacije. Onda imamo ubistvo Arkana, a potom i jačanje “surčinskog” i ‘zemunskog klana’. Zatim dolazimo do policijske akcije ‘Sablja’ i sada imamo jačanje ovog klana, koji faktički učestvuje svugde. Vidite te likovi na inaguraciji predsednika, vidite te likove oko predsednikovog sina, vidite ih kako uleću u Beton halu i demoliraju klub, vidite kako nestaju njihovi DNK tragovi – podseća poznati advokat.
Kao centralnu figuru čitave afere vidi Andreja Vučića.
– Po meni, centralna figura celokupne priče je Andrej Vučić, brat predsednika Aleksandra Vučića. Problem nastaje kada se levi poznanik, koji sve rešava silom, posvađa sa desnim poznanikom Andreja, a koji sve rešava novcem. I tu imamo imamo problem koji postaje veliki za vlast i vlast kaže ‘ok, sad moramo ovo da rešimo’ – navodi Prelević.
On ističe i da se sve to dešava pod budnim okom međunarodnih faktora, što je dodatni signal da problem mora biti rešen.
– Druga stvar koja pospešuje rešenje tog problema jeste to što svi međunarodni faktori vide o čemu se radi i signaliziraju da se to mora rešiti. Znači, mi ovde imamo sukob između levog i desnog ortaka Andreja Vučića, i onda vi ne možete da budete dobri i sa jednim i sa drugim, ako oni drže uperene zolje jedni u druge. E, onda se odlučite za nešto od ta dva – ocenjuje Prelević.
On ipak očekuje da će sada doći do sudskog epiloga.
– Mislim da iza ovoga nema nazad, jer ukoliko bi ovo bila još jedna predstva, onda bi to i budalama bilo jasno. Da li će svi, koji su uhapšeni u akciji, biti osuđeni zavisi od dokaza. Ali, mislim da ćemo imati neke epiloge – zaključuje Prelević za Nova.rs.
Ćuti Božo, pobiće nas: Šta je Svetozar Marović rekao Boži Preleviću o ubistvu gardista

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Prelević: Centralna figura u slučaju privođenja Belivuka je Andrej Vučić

Izvor: Danas, 10.Feb.2021

Advokat Božo Prelević izjavio je da je jasno da je centralna figura u slučaju privođenja vođe navijača Veljka Belivuka i pripadnika njegove kriminalne grupe brat predsednika Srbije Andrej Vučić.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.