Izvor: Radio 021, 25.Nov.2019, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borghesia i Buč Kesidi za vikend u MKC "Petefi Šandor" (satnica)

U Kulturnom centru "Petefi Šandor", na Telepu, u Jožefa Atile 16, predstojećeg vikenda održaće se koncerti kultnog slovenačkog benda Borghesia i mladog domaćeg benda Buč Kesidi, u organizaciji SKC Novi Sad.

petak, 29. novembar

Borghesia 

Jedno od najznačajnijih imena slovenačke scene u vreme stare Jugoslavije, uz Lajbah i Pankrte, nedvosmisleno je ljubljanski sastav Borghesia koji se smatra začetnikom EBM i elektronskog dark rok zvuka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na ovim prostorima. Bend koji je kako mnogi kažu išao daleko ispred svog vremena. Oformljeni još 1982. svojom pojavom izazvali su brojne rekacije javnosti ne ostavljajući nikoga ravnodušnim. Prikačena im je etiketa jugoslovenskog D.A.F-a. U periodu 1988-1991. imali su nekoliko velikih, veoma uspešnih evropskih turneja, kada su prestižni muzički magazini (NME, Melody Maker i brojni drugi) pisali hvalospeve o njima.

Polovinom 90-ih prestaju sa radom da bi se ponovo vratili na scenu 2009. godine i svima ponovo priredili veliko iznenađenje kročivši na binu kao full-bend. Osveživši svoj stil mnogim novim motivima, inovativnim idejama koje će verovatno biti shvaćene u nekoj daljoj budućnosti, Borghesia konačno stiže u Novi Sad u skupu promocije svog novog albuma "Proti kapitulaciji".

Ulaznice su u prodaji u Mungos šopu, kao i putem Gigstix prodajne mreže i koštaju 800 dinara, a na dan koncerta biće 1.000 dinara.

Satnica:

20:30 - ulaz

21:00 - Lepša Brena

22:10 - Borghesia

subota, 30. novembar

Buč Kesidi

Trenutno jedan od najpopularnijih mladih bendova na domaćoj sceni dolazi u Novi Sad u sklopu promocije svog novog albuma, koji je 21. novembra objavila izdavačka kuća Kontra.

Buč Kesidi je levoruki indi rokenrol elektro disko duo iz Pančeva. Iza sebe ima debi album "Posesivno-ospulsivni hospul" koji prati pet popularnih singlova i video spotova, među kojima su "Jaa (imam plaan)", "Draga?", "Kafe aparat" i dugogodišnji niz koncerata po regionalnim klubovima i festivalima, među kojima su i Main stage EXIT festivala, Arsenal fest i Beer fest.

Krajem prošle godine izbacili su radijski hit "Nema ljubavi u klubu", prvi singl sa drugog albuma, koji obeležava prelazak benda na moderniji i više elektronski zvuk. Singl je doneo veliki odziv kod publike kao i pozitivne kritike na svim regionalnim top listama. Naredni singlovi koji su izašli, "Đuskanje ne pomaže" i "TIHO", dobijaju još bolje kritike i potvrđuju težnju benda ka komercijalnom i umetničkom uspehu u radu na drugom albumu.

Ulaznice se mogu kupiti po ceni od 500 dinara putem Gigstix prodajne mreže i u CD šopu Mungos. Ukoliko ostane ulaznica na dan koncerta cena će iznositi 700 dinara.

Satnica:

20:30 - ulaz

21:00 - UV

21:45 - Wavelet

22:45 - Buč Kesidi

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.