Izvor: Radio 021, 29.Avg.2019, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdan Diklić dobitnik nagrade "Živojin Žika Pavlović"

Dobitnik nagrade "Živojin Žika Pavlović" Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije - LIFFE je glumac Bogdan Diklić, saopštili su danas organizatori.

Festival će se održati od 17. do 21. septembra u Leskovcu, u organizaciji Leskovačkog kulturnog centra.

Organizatori su u saopštenju ocenili da je Diklić ostavio značajan trag u promociji regionalne kinematografije u svetu i time >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zaslužio priznanje festivala.

Diklić je izjavio da mu je velika čast što je dobitnik nagrade i da sebe ne smatra jedinim zaslužnim za to priznanje.

"Sebe doživljavam kao predstavnika svih reditelja, scenarista, kolega sa kojima sam zajedno igrao u svim scenama, 'izaslanikom' svih scenografa, direktora fotografije, kostimografa, garderobera, klapera, vozača...svih onih koji su zajedno sa mnom bili 44 godine u istom poslu", rekao je Diklić, navodi se u saopštenju.

Autor: Fonet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.