BoBo - Trash Šansone

Izvor: Plakatt.com, 18.Jan.2010, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BoBo - Trash Šansone


Hedonist, Novi Sad
Friday 22 Jan 22:00 - 23 Jan 01:00

BoBo Knežević - premijerno u Novom Sadu!
Ovaj 'sinjski slavuj', kako ga inače nazivaju, tokom 3 nastupa u Novom Sadu namerava da nam predstavi svoje šaljive trash šlagere i šansone sa prvenca 'Bobotomija', čuvenom po hitovima: Co to maš, Dominik, Prdica, Svijet je okrutan - ali i deo svog neobjavljenog materijala koji broji preko 70 novih pesama.
Po glasu nalik Štuliću, što je suptilna varka - jer je sa svojim urnebesnim tekstovima BoBo jedini pravi 'naslednik' ranih radova Ramba Amadeusa na Balkanu.
Kao prateći bend pojaviće se i neki poznati novosadski muzičari - neka to ostane malo iznenađenje za sve posetioce!
BoBo Knežević Vam predstavlja
Večeri Trash Šansone u Novom Sadu:
PETAK 22.01.2010. - Klub HEDONIST - centar, Zmaj Jovina 26
Link događaja: http://www.facebook.com/event.php?eid=240096628460&ref=ts
SUBOTA 23.01.2010. - Klub FRANCUZ - centar, Bulevar Mihajla Pupina 6 (preko puta Bazara)
Link događaja: http://www.facebook.com/event.php?eid=271262221624&ref=ts
NEDELJA 24.01.2010. - Pivnica Kod Crnog Bika - centar, Trg mladenaca 8 (kod glavne pošte)
Link događaja: http://www.facebook.com/event.php?eid=252746433690
Početak: 22h
Ulaz je slobodan.
........................................
BoBo Knežević, poreklom iz Sinja, ima 33 godine, zaposlen je kao fitnes trener u Zagrebu.
Sebe naziva konceptualnim muzičarem, piše pesme i svira u slobodno vreme, a uzore nalazi u staroj Grčkoj koja je po njemu bila &sinteza telesne i muzičke kulture'.
Put ka slavi započeo je 2006. godine, kada je njegova pesma 'Co to maš?' postala letnji hit na plažama Jadrana.
2007. na manifestaciji 'Dani smiha' u Blatu na Korčuli, pobeđuje na festivalu šaljivih šansona sa pesmom 'Dominik'.
Ubrzo izdaje i svoj prvi album, 'Bobotomija'.
Pesma 'Svijet je okrutan' postaje špica emisije 'Nad lipom 35'.
Njegov munjevit uspeh prekida skandal na međunarodnom nivou, u medijima nazvan kao 'Afera dlakenko', kada je usled niza pritužbi čeških turista pesma 'Co to maš' dospela u češki dnevnik, gde je voditelj pokušao da zaštiti ugled čehinja, sprovodeći anketu po kozmetičkim salonima.
Bohumil Borovička, jedan od najpoznatijih čeških novinara, urednik rubrike turizma u časopisu 'Pravo', zbog navedene pesme vraća nagradu za najbolju reportažu o hrvatskom primorju, koju mu je dodelila Hrvatska turistička zajednica, kao i statuu Zlatne Penkale, uz zvaničan dopis ambasadoru Hrvatske.
Preko noći Bobo dospeva na crnu listu izvođača, te se zabranjuje dalje emitovanje njegovih pesama putem zvaničnih medija u Hrvatskoj.
To ga ne sprečava da i dalje stvara i izvodi svoju muziku, baziranu na ljubavnoj tematici, neobičnim životnim pričama, ali i na kritici aktuelnih društvenih dešavanja.
2009. godine sklapa ugovor sa izdavačkom kućom 'MENART', tako da trenutno boravi u studiju, gde završava svoj drugi album 'Bobdukcija'.
Kao prvi singl sa ovog albuma, letos je predstavljen video spot za pesmu 'Maderfaker', posvećenu sredovečnim damama - majkama.
Nastupao je i sa komedijaškom trupom 'Sve5'.
Gostovao je na drugom albumu najpopularnije hrvatske country grupe Picksiebner, sa pesmom 'Stari momci', za koju je radio muziku i tekst. Picksiebneri su nam već poznati sa pesmama 'Bolje grob, nego job' (koju je napisao i otpevao Mile Kekin - Hladno Pivo) i 'Stolica za ljuljanje' (duet sa Goranom Baretom iz Majki).
Po uzoru na slavne kolege, krajem 2009. godine, BoBo je napravio i prvu 'mikro-promociju' video spota u svetu. Na sebi svojstven način, odlučio je da publici predstavi svoj najnoviji spot puštajući ga preko ekrana - mobilnog telefona! Tom prilikom obilazio je posetioce 'od stola do stola', kako bi svako mogao da pogleda video, i podeli utiske sa Kneževićem.
Osim muzike i fitnesa, BoBo se bavi se crtanjem i strip-artom, a kako saznajemo, napisao je i roman 'Čudovište iz Fit-Nessa', s namerom da uz pomoć prijatelja po njemu snimi niskobudžetni trash-horor film.
Uživa da sluša Leonarda Cohena, Johnny Casha i havajsku narodnu muziku. Od izvođača iz Srbije, ceni rad Ajs Nigrutina, Jaganjca i benda Zbogom Brus Li.
Želja mu je da jednog dana upozna Petra Čelika i Daru Bubamaru. Na pitanje - zašto baš njih - kaže da mu je Petar idol iz detinjstva, dok bi Daru samo upitao - 'tko ti dade takvo umjetničko ime..?'
OFFICIAL:
http://www.boboknezevic.net
http://www.myspace.com/boboknezevic
http://www.exitmusic.tv/Bobo%20Kne%C5%BEevi%C4%87
http://www.menart.hr/index.php?performer_id=905

Nastavak na Plakatt.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Plakatt.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Plakatt.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.