Izvor: Radio 021, 22.Okt.2020, 13:23

Blic: Kazna za nenošenje maske u zatvorenom će biti 5.000 dinara, izricaće se na licu mesta

Krizni štab nakon današnje vanredne sednice je saopštio da nove mere još neće biti uvedene, ali će već usvojene biti pooštrene, odnosno da će se početi sa oštrijim kažnjavanjem, zbog čega će Skupština Srbije već na prvoj redovnoj sednici usvojiti izmene određenih zakona.

Tako bi se ubuduće nenošenje maski, u zatvorenim prostorima, kažnjavalo sa 5.000 dinara, ali na licu mesta, bez sudskog procesa kao što je trenutno slučaj, saznaje "Blic".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Skupština Srbije na prvoj sledećoj sednici treba da usvoji izmene i dopune Zakona o prekršaju, kao i dopunu Zakona o zaraznim bolestima, čime bi se kršenje mere nošenja maske smatralo prekršajem i kažnjavalo mandatnom kaznom.

To znači da bi se one izricale ne licu mesta, ne bi bilo sudskog procesa kao što je sada.

Osim toga, Krizni štab je danas poručio i da radne organizacije moraju oštrije da sprovode postojeće mere protiv epidemije korona virusa.

Autor: Blic

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dr Kon detaljno objasnio današnju odluku Kriznog štaba: Novih mera nema, ali se menjaju propisi

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2020

Dr Kon je objasnio da je glavna rasprava na današnjoj sednici bila sankcionisanje onih koji krše mere koje su u Srbiji već uvedene...U Srbiji će se početi sa oštrijim kažnjavanjem za nepoštovanje epidemioloških mera, zbog čega će Skupština Srbije već na prvoj redovnoj sednici usvojiti izmene...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.