Izvor: Radio 021, 10.Jun.2020, 07:43

Bivšoj učesnici takmičenja Mis Hitler tri godine zatvora

Elis Kater, bivša učesnica takmičenja Mis Hitler, osuđena je na tri godine zatvora zbog pripadništva zabranjenoj ultradesničarskoj grupi Nacionalna akcija (NA).

Ona se prijavila kao Mis Buhenvald (koncentracioni logor) i zbijala šale o puštanju gasa u sinagoge i igranju fudbala sa jevrejskim glavama.

Njen bivši partner Mark Džons takođe je osuđen zbog pripadništva terorističkoj organizaciji na pet i po godina zatvora.

Par iz Saurbi Bridža u Jorkširu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << osuđen je u martu zajedno sa još dvojicom neonacista Gerijem Džekom i Konorom Skoternom. Džeku je izrečena kazna od četiri i po godine zatvora, dok je Skotern osuđen na godinu i po dana zatvora.

Katerova je negirala da je ikada bila članica NA, iako je prisustvovala skupovima grupe na kojima su nošeni transparenti na kojima je pisalo "Hitler je bio u pravu".

Džons, bivši član Britanske nacionalne partije i železnički inženjer, bio je lider i strateg, koji je igrao značajnu i aktivnu ulogu, rečeno je u sudu.

Džek je prisustvovao gotovo svakom sastanku Midlandske podgrupe NA, dok je Skotern smatran materijalom za buduće liderstvo.

Ekstremna ultradesničarska grupa zabranjena je decembra 2016. kao rasistička, antisemitska i homofobična.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

MIS HITLER IDE U ZATVOR: Osuđena je zajedno sa bivšim dečkom, bili su deo zabranjene ultradesničarske grupe

Izvor: Kurir, 10.Jun.2020

Alis Kater, 24-godišnja bivša takmičarka izbora Mis Hitler, osuđena je na tri godine zatvora zbog pripadanja zabranjenoj ultradesničarskoj grupi Nacionalna akcija (NA) u Velikoj Britaniji.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.