Bivšoj učesnici takmičenja Mis Hitler tri godine zatvora

Elis Kater, bivša učesnica takmičenja Mis Hitler, osuđena je na tri godine zatvora zbog pripadništva zabranjenoj ultradesničarskoj grupi Nacionalna akcija (NA).
Ona se prijavila kao Mis Buhenvald (koncentracioni logor) i zbijala šale o puštanju gasa u sinagoge i igranju fudbala sa jevrejskim glavama.
 
Njen bivši partner Mark Džons takođe je osuđen zbog pripadništva terorističkoj organizaciji na pet i po godina zatvora.
 
Par iz Saurbi Bridža u Jorkširu osuđen je u martu zajedno sa još dvojicom neonacista Gerijem Džekom i Konorom Skoternom. Džeku je izrečena kazna od četiri i po godine zatvora, dok je Skotern osuđen na godinu i po dana zatvora.
 
Katerova je negirala da je ikada bila članica NA, iako je prisustvovala skupovima grupe na kojima su nošeni transparenti na kojima je pisalo "Hitler je bio u pravu".
 
Džons, bivši član Britanske nacionalne partije i železnički inženjer, bio je lider i strateg, koji je igrao značajnu i aktivnu ulogu, rečeno je u sudu.
 
Džek je prisustvovao gotovo svakom sastanku Midlandske podgrupe NA, dok je Skotern smatran materijalom za buduće liderstvo.
 
Ekstremna ultradesničarska grupa zabranjena je decembra 2016. kao rasistička, antisemitska i homofobična.
  • Somborac

    10.06.2020 18:17
    Pas je covekov najbolji prijat
    Dok u demokratskoj Americi belci gaze i ubijaju crnce, da ne pricam da su iskorenili vecinu starosedelaca i zatvorili ih u koncentracione logore (povrsine na kojima zive Indijci su odvojene od mesta u kojima zive dodjosi). Vise podela postoji danas, nego u vreme Hitlera. Hitler je mala maca za danasnje vodje. Pogledajte Trampa, naseg vodju, dele narod na nase i vase, da ne pricam o besmislenom ratu izmedju bratskih naroda 90-tih. Ako neko pronadje nacin da ubije 7 milijardi ljudi spasio bi planetu. Veceg zla od coveka iz 21. Veka nije bilo, niti ce biti, osim mozda coveka u buducnosti, ako ne daj Boze opstane nasa civilizacija.
  • Liberal

    10.06.2020 11:57
    Volter: "uopste se ne slazem sa onim to govorite ali cu se po cenu zivota boriti za vase pravo da to kazete..." To je pravi liberalizam a ne ovaj danasnji totalitarizam na zapadu. 3 godine robije??? Dobila mnogo, mnogo vise nego oni sto su isli u Siriju da seku glave.... I zbog cega tacno, 'govor mrznje'? Pa pogledajte komentare na internetu, o bilo cemu, ovde na primer - evo ovaj @Milorad na primer se zalaze za konc.logore a sve u cilju "borbe protiv fasizma". Svakog na svetu mozete da osudite zbog govora mrznje, samo sto je neka mrznja zabranjena, a neka sistemski promovisana i podsticana. Uostalom konc. logore su Britanci i izmislili jos u Juznog Afirici kad su izvrsili genocid nad Burima, kon.logore su imali i Ameri 1941. celokupnu japansku populaciju, zene, decu, sve su poslali u logore odmah posle Perl Harbora; i sta je Gvantanamo nego logor? Danas hapse 'neonaciste', sutra ce da hapse komuniste, prekosutra ce uhapsiti svakog ko nisu oni... znate onu 'prvo su dosli po....' ironicno da oni koji se protiv nacizma kobajagi bore svakog dana sve vise lice na njih.
  • Danijel

    10.06.2020 11:50
    deluje simpa
    A šta sa Staljinistima?!
    3 godine zbog šale?! Zar iko normalan misli da je to u redu? I ko je tu na kraju fašista?
    Koliko se sećam Nacisti više ne postoje posle '45-te!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.