Izvor: Radio 021, 22.Sep.2019, 07:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatni pregledi u Domu zdravlja i Kliničkom centru Vojvodine

Klinički centar Vojvodine i Dom zdravlja "Novi Sad" pridružiće se akciji "Otvorena vrata" Ministarstva zdravlja, pa će danas, 22. septembra, organizovati besplatne preventivne preglede za građane.

U ovim institucijama građani će imati priliku da se pregledaju od 8 do 16 časova.

Kada je u pitanju DZ "Novi Sad", preventivni pregledi se organizuju u objektu na Limanu IV, a građani će moći da urade ultrazvučni pregled gornjeg abdomena (pre pregleda ne smeju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da doručkuju niti da piju kafu), izmere visinu krvnog pritiska, urade EKG, kao i analizu nivoa šećera u krvi.

Iz Doma zdravlja mole građane da analizu šećera krvi rade oni kod kojih nije dijagnostikovan dijabetes, upozoravajući ih da pre pregleda ne smeju da doručkuju, niti da piju kafu.

"Kako bismo uradili sve što smo planirali, predlažemo građanima da se odluče za onaj pregled koji im je prioritet. Za ove preglede nije potrebna zdravstvena knjižica, te je značajno da najpre dođu oni građani koji nemaju zdravstveno osiguranje i to u periodu od 8 do 10 časova, u objekat Liman IV, da bi dobili redni broj za pregled, kako ne bi dugo čekali", dodaju u DZ "Novi Sad".

U okviru akcije "Otvorena vrata", u Kliničkom centru Vojvodine, od 8 do 16 časova, svi građani će moći da iz uzorka krvi provere tumor markere, kao i da obave preventivne ORL preglede u Poliklinici.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.