Beograd na listi kulturno najživljih gradova u Evropi

Izvor: Radio 021, 18.Dec.2016, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd na listi "kulturno najživljih gradova" u Evropi

Američki magazin "Vog" objavio je listu destinacija na Balkanu koje turistima nisu mnogo poznate, ali koje preporučuje kao prioritetne kad je reč o putovanjima u nastupajućoj godini, a među njih svrstava i Beograd, opisujući ga kao "jedan od kulturno najživljih gradova u celoj Evropi".

Časopis navodi da, pored poznatih ostrva, prelepih primorskih gradova i živopisnih starogradskih uličica i tvrđava u Hrvatskoj i Crnoj Gori, na Balkanu postoje i zemlje sa impresivnom prirodom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i dinamičnim kulturnim životom koje, kako ističe, smesta treba posetiti, a konkretno preporučuje šest destinacija.

Beograd se opisuje kao "božanstven spoj prošlosti i sadašnjosti", sa više od 200 splavova na Dunavu i Savi, starom četvrti Dorćolom i modernom Savamalom koja nudi umetničke galerije i kulturne centre.

Na zelenim pijacama, navodi se u članku, uvek možete naći sveže lokalne delikatese, a u srpskoj prestonici ćete imati i bogat izbor mesnih specijaliteta sa roštilja, lokalnih vina i rakije.

Među šest odredišta na Balkanu koja turistima savetuje da stave u vrh liste planiranih destinacija za 2017. godinu, "Vog" ubraja i kosovski Prizren, region Hercegovine, makedonski Ohrid, Transilvaniju u Rumuniji i albanski primorski grad Himaru.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Vog: Beograd - jedan od kulturno najživljih gradova u Evropi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2016, 11:09

Američki magazin "Vog" objavio je listu destinacija na Balkanu koje turistima nisu mnogo poznate, ali koje preporučuje kao prioritetne kad je reč o putovanjima u nastupajućoj godini, a među njih svrstava i Beograd, opisujući ga kao "jedan od kulturno najživljih gradova u celoj Evropi"...Časopis...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.