Izvor: Radio 021, 04.Okt.2020, 17:33

Bela kuća otkrila da je Trampovo stanje ozbiljnije nego što je prvo bilo rečeno

Šef kabineta Bele kuće Mark Medouz rekao je da je zdravstveno stanje predsednika Donalda Trampa u petak bilo znatno gore nego što je prvo bilo objavljeno, dodajući da su lekari zbog groznice i pada nivoa kiseonika u krvi preporučili da se prebaci u bolnicu, kao i da je sada dobro.

Medouz je u razgovoru za Fox News komentarisao protivurečne i nejasne izveštaje o zdravlju 74-godišnjeg predsednika koji je oboleo od covida-19.

"Juče ujutro smo bili zaista zabrinuti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << imao je groznicu i pao mu je nivo kiseonika u krvi. Ali, u njegovom tipičnom stilu, predsednik je bio na nogama i šetao", kazao je Medouz, istakavši da se predsednik sada dobro oporavlja.

"Ovo vam mogu reći, najvažnije je da sada nema groznice i da je predsednik stvarno dobro kada je reč o zasićenju krvi kiseonikom", dodao je Medouz.

Predstavnici Bele kuće, uključujući i Medouza, u petak su govorili da predsednik ima "blage simptome" te da nastavlja da radi.

Ali lekari iz vojne bolnice Volter Rid i bolnice Džon Hopkins su preporučili da se predsednik Tramp prebaci u bolnicu.

"Od juče ujutro se neverovatno oporavio, pogotovo kad znam da se veliki broj ljudi, uključujući mene i lekara, jako zabrinuo", kazao je Medouz.

Dan nakon kontradiktornih poruka iz Bele kuća, Tramp se iz bolnice putem Twittera obratio javnosti i u videu iz svoje bolničke sobe poručio da se oseća "puno bolje" i nada se da će se "brzo vratiti".

Tramp je helikopterom u petak po američkom vremenu prebačen iz Bele kuće u Volter Rid, nedaleko od Vašingtona, oko 17 sati nakon što je objavio da je bolestan.

Autor: Hina, N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Trampova administracija "optimistična" da predsednik tokom dana izlazi iz bolnice

Izvor: VOA, 04.Okt.2020

Šef osoblja Bele kuće Mark Medouz saopštio je da se predsednik Donald Tramp sastaje sa timom lekara koji ga leče od Kovida 19 da bi procenili njegov napredak, i da je njegova administracija "optimistična" da bi, tokom dana, mogao da bude otpušten iz bolnice. “Razgovarao sam sa predsednikom...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.