Bela kuća otkrila da je Trampovo stanje ozbiljnije nego što je prvo bilo rečeno

Šef kabineta Bele kuće Mark Medouz rekao je da je zdravstveno stanje predsednika Donalda Trampa u petak bilo znatno gore nego što je prvo bilo objavljeno, dodajući da su lekari zbog groznice i pada nivoa kiseonika u krvi preporučili da se prebaci u bolnicu, kao i da je sada dobro.
Medouz je u razgovoru za Fox News komentarisao protivurečne i nejasne izveštaje o zdravlju 74-godišnjeg predsednika koji je oboleo od covida-19.
 
"Juče ujutro smo bili zaista zabrinuti, imao je groznicu i pao mu je nivo kiseonika u krvi. Ali, u njegovom tipičnom stilu, predsednik je bio na nogama i šetao", kazao je Medouz, istakavši da se predsednik sada dobro oporavlja.
 
"Ovo vam mogu reći, najvažnije je da sada nema groznice i da je predsednik stvarno dobro kada je reč o zasićenju krvi kiseonikom", dodao je Medouz.
 
Predstavnici Bele kuće, uključujući i Medouza, u petak su govorili da predsednik ima "blage simptome" te da nastavlja da radi.
 
Ali lekari iz vojne bolnice Volter Rid i bolnice Džon Hopkins su preporučili da se predsednik Tramp prebaci u bolnicu.
 
"Od juče ujutro se neverovatno oporavio, pogotovo kad znam da se veliki broj ljudi, uključujući mene i lekara, jako zabrinuo", kazao je Medouz.
 
Dan nakon kontradiktornih poruka iz Bele kuća, Tramp se iz bolnice putem Twittera obratio javnosti i u videu iz svoje bolničke sobe poručio da se oseća "puno bolje" i nada se da će se "brzo vratiti".
 
Tramp je helikopterom u petak po američkom vremenu prebačen iz Bele kuće u Volter Rid, nedaleko od Vašingtona, oko 17 sati nakon što je objavio da je bolestan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet