Atomka  u Srbiji

Izvor: Kurir, 01.Dec.2009, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atomka u Srbiji

NOVI SAD / BEOGRAD - Izgleda da će se i u Srbiji cepati atomi, ako je suditi po izjavi ruskog ambasadora Aleksandra Konuzina, koji kaže da Rusi pregovaraju sa srpskim vlastima o izgradnji nuklearne elektrane u Srbiji! U Ministarstvu energetike i rudarstva, međutim, tvrde da im nuklearke nisu u planu.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nuklearka u Srbiji?

Izvor: Glas javnosti, 01.Dec.2009

NOVI SAD/BEOGRAD - Izgradnja atomskih centrala u Srbiji je zabranjena, ali bi, izgleda, ta zabrana mogla da padne u vodu ako je suditi po izjavi ruskog ambasadora Aleksandra Konuzina, koji kaže da Rusi pregovaraju sa srpskim vlastima o izgradnji nuklearne elektrane u Srbiji. U Ministarstvu energetike...

Nastavak na Glas javnosti...

Srbija ne planira da gradi nuklearke

Izvor: YU-Build.rs, 01.Dec.2009

Posle najave ruskog ambasadora Aleksandra Konuzina da Rusija nudi Srbiji mogućnost izgradnje nuklearne elektrane (http://www.yu-build.rs/index.php/200911308577/Investicije/Srbija-dobija-nuklearku.htm), u Ministarstvu energetike kažu da vlada nije planirala izgradnju nuklearnih centrala.

Nastavak na YU-Build.rs...

Nuklearne elektrane nisu prioritet

Izvor: Danas, 01.Dec.2009

Izjava ambasadora Ruske Federacije u Beogradu Aleksandra Konuzina da je ta zemlja spremna da gradi nuklearnu elektranu u Srbiji ponovo je tu osetljivu temu izbacila u prvi plan. Petar Škundrić, ministar energetike i rudarstva, izjavio je juče u parlamentu da Strategijom o energetici do 2015. godine,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.