Izvor: Radio 021, 27.Mar.2020, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anđelina Džoli donirala milion dolara za školske obroke ugroženoj deci

Oskarovka i aktivistkinja Anđelina Džoli donirala je milion dolara organizaciji "Nijedno dete gladno", koja distribuira pomoć zajednicama da nahrane decu koja zavise od školskog ručka.

"Od ove sedmice je preko milijardu dece van škola, jer su one zatvorene zbog korona virusa. Mnoga deca zavise od obroka koje su imala u školi, uključujući i gotovo 22 miliona dece u Americi. Organizacija 'Nijedno dete gladno' ulaže napore da obezbedi hranu što većem broju dece", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << saopštila je je Džoli.

Ta donacija nije jedini način na koji ova majka šestoro dece pomaže onima kojima je pomoć potrebna u toku epidemije koronavirusa.

Ona je dala donaciju i Agenciji za izbeglice Ujedinjenih nacija, a poslala je podršku i školama koje finansira u Avganistanu, Kambodži, Keniji i Namibiji. Džoli trenutno finansira deset škola u Kambodži preko Madoks Džoli Pit fondacije, osnovane u čast njenog najstarijeg sina kojeg je usvojila iz Azije.

Takođe finansira školu za devojčice u Keniji i još dve škole za devojčice u Avganistanu.

Anđelina radi sa organizacijom Unesco na uspostavljanju Globalne koalicije za obrazovanje dece.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Anđelina Jolie donirala milion dolara za školske obroke za najugroženiju decu

Izvor: Tracara.com, 27.Mar.2020

Oskarovka i aktivistkinja Angelina Jolie donirala je milion dolara organizaciji “Nijedno dete gladno”, koja distribuira pomoć zajednicama da nahrane decu koja zavise od školskog ručka. “Od ove sedmice je preko milijardu dece van škola, jer su one zatvorene zbog koronavirusa. Mnoga deca zavise...

Nastavak na Tracara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.