Izvor: Luftika.rs, 21.Jul.2020, 18:34

9 velikih dela Robina Vilijamsa po kojima ćemo ga zauvek pamtiti

Robina Vilijamsa pamtimo kao jedno od najtalentovanijih holivudskih komičara i glumaca, u čijim su ulogama uživali milioni ljudi širom sveta. Kada nije bio pred kamerama, Robin je nesebično pomagao najugroženijima i bio vanredno brižan čovek, čista srca i duše.
Na današnji dan Robin Vilijams bi napunio 69 godina. U njegovu čast prisećamo se 9 stvari zbog kojih ćemo ga zauvek pamtiti kao čoveka čiste duše i velikog srca!
1. Pomagao je beskućnicima Svaka kompanija koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je angažovala Robina Vilijamsa za bilo šta, morala je da pristane na jedan uslov – da zaposli nekoliko beskućnika. Osim toga, zajedno sa Vupijem Goldbergom i Bilijem Kristalom, Vilijams je uspeo da prikupi više od 70 miliona dolara za pomoć beskućnicima kroz televizijski fond Comic Relief.
2. Pomogao je Kristoferu Rivu u najtežim situacijama Vilijams i Riv, koji je širokoj publici najpoznatiji po ulozi Supermena, upoznali su se još na fakultetu i njihovo prijateljstvo savladalo je sve prepreke i iskušenja vremena. Kada je Riv doživeo nesreću nakon koje je ostao paralizovan, Vilijams je podržavao svog prijatelja i trudio se da ga svakog dana nasmeje. Osim toga, Vilijams je aktivno doprinosio fondaciji Kristofer&Dejna Riv, posvećenoj prikljupljanju sredstava za lečenje povreda kičmene moždine.
3. Podizao je svest o bolesnoj deci Robin Vilijams glasno podržavao je univerzitetsku bolnicu St. Jude Children, čija je misija pronalaženje lekova i prevencija raka i drugih smrtonosnih bolesti kod dece. Provodio je puno vremena sa pacijentima ove bolnice, zabavljajući ih. Takođe, učestvovao je u brojnim gala događajima koji su imali za cilj da podrže i pomognu ovoj bolnici i pojavljivao se u njihovim reklamama.
4. Ustao je protiv pohlepe velikih kompanija Robin umalo da ne učestvuje u snimanju animiranog filma Aladin, u kojem je trebalo da pozajmljuje glas duhu. Razlog zbog kojeg je na kraju pristao jeste to što su producenti obećali da njegov glas niti bilo šta što se tiče njega neće biti iskorišćeno u svrhu prodaje bilo čega, od hrane do igračaka i odeće. Prava na korišćenje svog imena, potpisa i fotografija preneo je na humanitarnu organizaciju i obezbedio da se ona ne mogu koristiti u reklamne svrhe 25 godina nakon njegove smrti.
„Želeo sam samo da razveselim decu, ne da nekome stvaram profit“, rekao je svojevremeno.
5. Uveseljavao je ljude svojom ljubaznošću Sa njim ste mogli da se slikate i šalite na ulici, bilo da vas poznaje ili ne. Davao je autograme strpljivo kad god bi mu bilo ko zatražio, fotografisao se kako god su obožavaoci tražili…
6. Obožavao je životinje, i one su volele njega Pored ljubimaca koje je sam imao, Robin je obožavao sve druge životinje. Ostao je upamćen njegov susret 2001. godine sa gorilom Koko koja razume engleski i komunicira znakovnim jezikom. Koko i Robin su se grlili i smejali zajedno. Kada je Koko čula za smrt Vilijamsa, danima je bila tužna i koristila više od 1.000 znakova da pokaže svoju tugu, ali i da se priseti svih trenutaka koje je sa njim doživela.
7. Podržavao je svoje kolege Lisa Jakub bila je tinejdžerka kada je igrala Vilijamsovu ćerku u filmu Mrs. Doubtfire. Zbog odsustvovanja Lisu su izbacili iz škole. Kada je to saznao, Robin je napisao pismo školi u kojem objašnjava koliko je Lisi žao i koliko se muči da iskoristi šansu za uspešnu karijeru i istovremeno završi školu. Pismo i dan danas stoji uramljeno u holu škole koju je Lisa pohađala.
8. Tešio je Stivena Spilberga tokom snimanja Šindlerove liste Ovo ostvarenje emotivno je veoma teško palo Stivenu Spilbergu. Da bi ga razveselio, Vilijams je jednom nedeljno zvao Spilberga i zasmejavao ga.
„Robin je znao kroz šta prolazim, i svake nedelje me je zvao i zasmejavao punih 15 minuta. Smejao sam se histerično jer je trebalo toliko emocija izbaciti“, priznao je Spilberg, a preneo portal Stil.
9. Pružao je neprocenjive trenutke svakome u svakom trenutku Na internetu postoje brojna svedočenja korisnika, sasvim običnih ljudi, koji su imali sreću da sretnu Robina Vilijamsa i porazgovaraju sa njim. Svi se slažu u jednom – bio je raspoložen za priču sa svakim, i naravno, da nasmeje svakoga koga bi sreo.
Robin Vilijams preminuo je 11. avgusta 2014. godine u 63. godini, oduzevši sebi život. Telo je u njegovom stanu pronašao njegov asistent, a policija je saopštila da je glumac pronađen sa kaišem oko vrata i površinskim ranama na ručnom zglobu. Iako se puno spekulisalo, do danas nije jasno utvrđeno šta je najpoznatijeg veseljaka nateralo na samoubistvo.
Zbog jednog zahteva iz rajder liste Robina Vilijamsa sigurni smo da je bio najveća faca Holivuda

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.